Renault Megane: Lampjes op de dashboard doen het niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo
Sinds een paar dagen branden de lampjes in de ruitknopjes op de portiers, ventilatorknopjes, aircoknopjes en cruisecontroles en etc niet meer. Kan hier een aparte zekering voor zijn?

groeten en bedankt

Dandi

Geplaatst door Dandi , lid sinds 12 jaar geleden

9 Reacties

't garagistje PRO, 12 jaar geleden

Controleer eens of de beide standlichten branden. Indien niet dan zal er een zekering gesprongen zijn (meestal met trekhaak gebruik). Denk dat de zekeringen zich onder de motorkap naast de batterij bevinden (op een slechte plaats)
mvg

Dandi, 12 jaar geleden

Maar hoe krijg ik die kapje open?

't garagistje PRO, 12 jaar geleden

Werkt er een standlicht niet?

Dandi, 12 jaar geleden

alleen de kleine lampies achter de knopjes in de auto doen het niet. zoals achter de verwarmingknopjes, ramen en etc. nu beginnen de ramen ook raar doen. of en toe gaan ramen niet in een keer omhoog of omlaag. elke keer als ik op de knoop druk, gaan de ramen maar klein stuk omhoog (5 cm) of omlaag, dan stoppen ze. Ik moet dan 10 keer achterelkaar op de knoop drukken totdat het raam volledig omhoog is gegaan of omlaag. na uur is het probleem vanzelf weer over, bijv als ik de auto uit heb gezegt en dan weer aan.

Safrane10698, 12 jaar geleden

Lijkt wel alsof je ergens draadbreuk hebt. Want dat van de ramen gebeurd als de stroom eraf is geweest, dan moet je ze overnieuw inleren.
Maar die ramen werken vanzelf weer? Of doe je ze eerst inleren.

Dandi, 12 jaar geleden

Met ramen doe ik niets. ze herstellen zich automatisch. vanmorgen had ik het met een raam waar ik gisteren geen last van had. HIj ging vanmorgen weer haperig naar beneden en boven. elke keer dat ik op de knoop drukte, ging hij 10 cm naar beneden. na mijn werk was het weer over en hij ging rap naar beneden en boven. maar de lampen op de knopjes doen het nogsteeds niet. Ik kan de deksen van zekeringen naast acu niet open krijgen.

RenaultDriver, 12 jaar geleden

[quote=Dandi]Met ramen doe ik niets. ze herstellen zich automatisch. vanmorgen had ik het met een raam waar ik gisteren geen last van had. HIj ging vanmorgen weer haperig naar beneden en boven. elke keer dat ik op de knoop drukte, ging hij 10 cm naar beneden. na mijn werk was het weer over en hij ging rap naar beneden en boven. maar de lampen op de knopjes doen het nogsteeds niet. Ik kan de deksen van zekeringen naast acu niet open krijgen.[/quote]
Dit klinkt typisch als ruiten die hun positie vergeten zijn. Dit gebeurt als de accuspanning onderbroken of te laag is geweest. Als je zeker weet dat je accu goed is en niet los is geweest, dan heb je toch ergens een draadbreuk of een los contact vermoed ik.

Dandi, 12 jaar geleden

Bij een kabelbreuk moeten de ramen toch niet werken? of zie ik het verkeerd? en voor die lampen, het moet een zekering zijn die kappot is, maar hoe krijg ik die kap naast accu open? ik durf niet naar de garage zo. vorige jaar deed een raam van mij hetzelfde als nu. dealer heeft toen de hele mechanisme vervangen. Een dure grap die misschien niet eens hoefde.

RenaultDriver, 12 jaar geleden

[quote=Dandi]Bij een kabelbreuk moeten de ramen toch niet werken? of zie ik het verkeerd? en voor die lampen, het moet een zekering zijn die kappot is, maar hoe krijg ik die kap naast accu open? ik durf niet naar de garage zo. vorige jaar deed een raam van mij hetzelfde als nu. dealer heeft toen de hele mechanisme vervangen. Een dure grap die misschien niet eens hoefde.[/quote]
Ik bedoelde meer een halve breuk, dat er soms wel en soms geen contact is. Hoeft niet eens een breuk te zijn trouwens misschien hangt er gewoon ergens een stekker of klem los. Misschien even uitgevallen terwijl je over een hobbel reed. Voor die zekeringen moet je gewoon even langs de dealer, ze kunnen die zekeringkast voor je openfrotten en de zekeringen checken. Als ze iets duurs willen vervangen kun je toch gewoon zeggen dat je dat niet wilt?

Welk model/type Megane heb je, en welke motor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.