Renault Megane: Kleppen stellen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 L

Heb een F3R motor, deze is uitgerust met kleppen met vulplaatjes. Deze moeten gesteld worden. Alleen heb ik hier een speciaal stukje gereedschap voor nodig, wat ik niet heb. Ben nu aan het prutsen met schroevendraaier, heeft iemand nog een goeie tip?

Buffel

Geplaatst door Buffel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is 'n paardemiddel maar het werkt wel: met een spitse priem onder de stelplaat prikken ter hoogte van de uitsparing, dan kun je met een andere schroevendraaier het plaatje er onderuit drukken.........

Gr.

Buffel (0), 16 jaar geleden

Ja dat klopt maar de uitsparing heb ik niet, heb de stoters rond gedraaid?

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Eh, dan is het dat systeem waar het plaatje er gewoon OP ligt; op zijn plaats gehouden door een soort ring in het midden; kijk eens of je een richel ziet? Net een paar millimeter van boven af, moet wel.

Buffel (0), 16 jaar geleden

Er zit geen uitsparing en/of richeltje.. Hij heeft een koprevisie gehad, misschien andere stoters?

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Geloof ik haast niet, richeltje is erg moeilijk te zien hoor, moet je echt goed kijken........er MOET haast een plaatje bovenop liggen!

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft deze soms de stelplaten ONDER de bussen liggen ?
Die zijn er ook volgens mij........of haal ik nu iets door elkaar met een andere type?

Gr.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

plaatjes liggen op de bussen wat icedude beschreef en zijn net zo groot als de stoter zelf,je moet de klep op open draaien en dan via het bougie gat met een stevig gebogen ijzer draad de klep open houden en dan de nokkenas terugdraaien ,je hebt nu genoeg ruimte tussen nok en stelplaat om hem los te wippen.

Buffel (0), 16 jaar geleden

Heb het klaar gekregen, er zit geen ribbel of wat dan ook. Heb de stoter via het plaatje naar beneden gedrukt en een fittingschroevendraaier tussen het plaatje en stoter gedrukt. Het plaatje springt er dan tussen uit Even een handigheidje, niet de manier maar goed.

Bedankt voor alle adviezen!!!

Gr Alex

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

hoi

moest je hard drukken om hem te openen?
Of is het wel te doen met je vinger.

Buffel (0), 15 jaar geleden

Het is niet te doen met je vinger, gewoon met een schroevedraaier de stoter + plaatje naar beneden drukken en dan met een fittingschroevendraaier het plaatje er uit wippen of schuiven. Wel met beleidt anders sloop je meer als je maakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.