Renault Laguna: kloppend/kletterend geluid

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Alize

Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleem. Bij een koude motor/versnellingsbak hoor ik tijdens het rijden over een hobbelige weg (bijv. klinkerweg) of door kuilen rij, een kloppend/kletterend geluid bij de versnellingbak. Dit is alleen bij een constante snelheid. Zolang ik versnel heb ik dit geluid bijna niet. Ook bij het indrukken van de koppeling hoor ik het geluid niet meer. Het is een metaal-achtig geluid. Zodra de motor /versnellingbak warm zijn dan hoor je het geluid helemaal niet meer. Nu heb ik de laatste tijd ook bij koude motor/versnellingsbak dat als ik wegrij in de 1e versnelling ik schokkend vooruit kom. Als ik wat extra gas geef en de koppeling wat extra laat slippen heb ik het niet. Ook dit is bij een warme motor/versnellingbak bijna niet meer aanwezig. De koppelingsplaten en drukgroep zijn ongeveer een halfjaar geleden vervangen. Ik heb zelf het idee dat het een probleem in de versnellingsbak is. De auto heeft nu 170.000 km gelopen.

Is er iemand die dit probleem herkent of hier een oplosing voor heeft?

Harry2007

Geplaatst door Harry2007 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

laat een monteur eens luisteren
denk bak muerto

willempie01 (0), 16 jaar geleden

Ik heb ook een Laguna uit 1998 en hoor dat geluid ook, typpesch is inderdaad dat wanneer de motor op temperatuur is get geluid weg is.
Mijn gagrage zegt dat het de hitteschilden zijn die rondom de uitlaat zitten. Hier is niets aan te doen is mij verteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.