Renault Megane: KM teller werkt afentoe niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste allemaal,

heb mijn megane pas net en tijdens het rijden merkte ik dat mijn KM teller afentoe wegvalt nou heb ik hier al wat gelezen en wat informatie gewonnen bij diverse mensen en het is het volgende.

KM teller valt weg tijdens het rijden en komt daarna weer terug dus ik rij 120 dan gaat hij naar 0 en poosje later weer naar 120
ik heb nog niks vervangen wil eerst jullie reacties horen want ben niet zo handig met bekabeling en moeilijke auto termen kwa woorden :)
maar goed als hij op 0 KM/u is en ik rij ong 120 KM/u valt mijn stuurbekrachtiging niet uit mijn dag teller loopt gewoon door licht valt ook niet uit,

nou wou ik mijn snelheidssensor vervangen maar geen idee waar die zit hoe hij er uit ziet maar is dit wel nodig of kan ik zonder naar de garage te gaan gewoon zelf wat kijken of controleren?
heb namelijk ook geen apparatuur om dingen te meten enz.

Met Vriendelijke Groet,

Maurice Rietveld!

Reflexspray

Geplaatst door Reflexspray (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de dagteller doorloopt werkt de sensor en de bedrading ervan is intact. het probleem zit dan in de klok op het dasbord. (opsturen naar specialist)

Reflexspray (0), 12 jaar geleden

sinds vanmiddag deed ook mijn dag teller het niet meer.. dus kom ik nu toch uit op de bekabeling of sensor? iemand die hier een foto van heeft waar hij precies sit? ik heb iets kunnen vinden dat hij op de bak zit ofzo maar is dat helemaal achteraan of voor aan... ik kom er zelf niet zo snel uit dus een foto zou mij erg kunnen helpen, of zal ik zelf een foto maken en posten dat jullie het mij zo kunnen vertellen

Cor van jaarsveld in iedergeval heel erg bedankt voor je reactie

tot nu toe is het dus als de KM teller op 0 valt tijdens het rijden doet mijn dag teller het dus niet meer!


Met vriendelijke groet,

Maurice Rietveld

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

2 storingen.

abc (0) PRO, 12 jaar geleden

langs de accu onder de voorrruit zit een zekering kast ,hierin zit een witte stekker waar het signaal van de snelheids meter ook op zit.
deze stekker wil wel eens wegrotten

Reflexspray (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie ik ga even kijken bij brezan of de dealer voor deze stekker en dan ga ik hem vervangen ook heb ik een probleem nu ik er op let, als ik rij bijvoorbeeld 120 en ik ga een hobbel over op de snelweg gaat hij een beetje heen enweer of hoemoet ik het zeggen van 120 naar 118 en weer terug in minder dan een seconde ligt dit ook aan de stekker of kan dit met mijn unit van mijn teller te Maken hebben of raden jullie aan om eerst de stekker te vervangen en kijken wat hij dan doet? Ik ga de stekker zoiezo vervangen en misschien mijn bekabeling ook!!!

Alvast super bedankt voor de goede uitleg!!! Het kastje heb ik gezien en ga even mijn accu los halen en kijken onder de kap mocht het heel erg zijn maak ik een foto en kunnen jullie deze even goed kijken haha!!

Gr. Maurice

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.