Renault Clio: Knipperlicht alleen naar links

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Ik heb het volgende probleem aangaande mijn Renault Clio initiale uit 2003 (automaat).

Wanneer ik mijn knipperlicht naar links aanzet gaat het linker knipperlicht knipperen, maar zodra ik het knipperlicht naar rechts aanzet gaat ook mijn knipperlicht links aan.
Hierbij kan ik melden dat dit probleem na een langere tijd (ongeveer een uur of langer) rijden het knipperlicht naar rechts wel weer goed gaat werken.

Hier bovenop gaat de indicator op het dashboard branden van de mistlampen achter zodra ik begin te remmen en de automaat van achteruit naar de drive verplaats. Dit zelfde gebeurt ook zodra het knipperlicht naar rechts ook weer goed werkt. Dan gaat de indicator voor de mist achterlampen ook mee knipperen.

Ik weet niet of deze problemen met elkaar samenhangen. Knipperlicht schakelaar heb ik al laten vervangen maar lost het probleem niet op.

Weet iemand waar dit probleem vandaan komt en hoe ik dit zou kunnen oplossen?

Alvast bedankt.
Dennis

shellfire

Geplaatst door shellfire (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Heb je een trekhaak?

shellfire (0), 10 jaar geleden

Nee ik heb geen trekhaak.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Dit klinkt héél erg naar een massafout.
Bij autolampen is de buitenzijde massa en op de achterkant zit de plus/plussen. Alle buitenzijden van alle lampen in een achterlichtunit zijn dus verbonden met massa.

Probeer eens het volgende:
- wacht totdat het weer "fout gaat".
- verbind op dat moment met een stuk electriciteitsdraad (voor mijn part tweelingsnoer) de buitenzijde van één van de lampen in de lampunit rechts tijdelijke met de auto-massa. Als dan alles weer okee werkt, weet je waar de fout zit en wat je er aan moet doen (extra massa aanleggen).
- idem met een lamp in de lampunit links.
Grote kans dat je met een extra massaverbinding de fout verhelpt.

shellfire (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken. Uiteindelijk bleek het toch in de interieur controle unit te zitten. Zelf opgestuurd en laten fixen bij een firma in Utrecht of Nieuwegein voor 160 ex BTW :/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.