Renault Clio: start niet geeft geen brandstof naar verstuivers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Wie kan mij helpen?
Ik heb een renault clio 2 1.9 Diesel van 1999.
Nu heb ik het probleem dat hij niet meer aan wilt slaan, ben gaan onderzoeken en dacht dat de brandstofafsluiter kapot was omdat er geen brandstof naar de verstuivers komt. Als ik het contact omdraai gaat de afsluiter eerst een aantal keer tikken en dan houd het op. (hoort dat ook zo te zijn?). Alle zekeringen gechecked en de relais slaan ook in. Gloebougies had ik voor de zekerheid ook al vervangen er zaten er twee bij met een verhoogde weerstand. Krijgt de afsluiter een signaal van de BDP sensor? Anders zou het hier evt. ook nog aan kunnen liggen. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen die dit probleem ook al eens voor handen heeft gehad.

dubias

Geplaatst door dubias (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dubias (0), 10 jaar geleden

Heb verder gekeken bij problemcar, nu denk ik dat het de startonderbreker is het rode lampje blijft knipperen als het contact ingeschakeld is.
Wordt een dealeraangelegenheid denk of weet iemand om dit te omzeilen.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Heeft deze nog een infrarood zender of al een RF-zender? Als deze een RF-zender heeft dan zit er een ring om het contactslot heen, die kun je vervangen.

Heino4267 (200), 10 jaar geleden

Gezien het jaartal waarschijnlijk infrarood.
Je kunt dan met je papieren bij de dealer de noodcode opvragen + de manier om die in te voeren (je moet beide hebben). Elke start moet je die weer invoeren.
Rij daarmee naar de dealer en laat die met de laptop aan de auto kijken wat de auto en de sleutel wel/niet doen bij het (niet) vrijgeven van de startblokkering.
Dan weet je meteen met zekerheid wat er kapot is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.