Renault Clio: koel ven blijft draaien

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo heren monteurs de koelven blijft draaien ook als de motor nog koud is,ik heb gisteren in de zoek functie wel wat gevonden namelijk dat de temperatuur sensor kapot zou kunnen zijn,die te hebben vervangen gaat de ven vrolijk door met draaien,nu is mijn vraag zit er nog ergens een sensor die puur voor de ven is of heeft deze motor 1 sensor terhoogte van de thermostaat er zit ook geen sensor in de radiateur,ook heb ik het relais gecontroleerd en die is niet ingebrand, als ik hem in en er uit haal hoor ik hem klikken,wat ik raar vind is dat er altijd spanning aanwezig is bij de des betreffende relais dat zou niet mogen heb ik zo het idee.Heb ook een grijze aarde draad gevonden achter de cilinderkop die zat gewoon niet aangesloten die heb ik gewoon tegen de motorblok geschroeft ik weet ook niet waar die heeft gezeten,eerst draaide de ven totaal niet toen ik die draad heb gevonden heb ik hem tegen de cilinderkop gedrukt en ging de ven draaien maar wil nu niet meer uit.Dus dacht ik dat de sensor die bij de thermostaat zit kapot was,wie kan mij hier verder mee helpen.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft deze airco?

flow (0), 16 jaar geleden

Nee geen airco,als ik de draad eraf haal stopt de ven met draaien maar komt ook niet meer in.Tot dat ik hem weer aansluit.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Moet de draad niet ergens op de radiateur op een thermocontact zitten ? Dit zit meestal ergens aan de zijkant op de radiateur.

flow (0), 16 jaar geleden

Aan de radiateur zit totaal niks en trouwens die draad is te kort om bij de radiateur te komen,hij zit namelijk achter de cilinderkop terhoogte van de versnellingsbak,maar ik kan daar geen sensor of element ontdekken of hij zit zo diep weg gewerkt dat ik hem niet kan zien,de vraag is ook hoeveel die auto elementen heeft voor de temperatuur,wat ik kan zien heeft die er maar 1,en dat is links voor in cilinderkop vlak bij de thermostaat.Maar die heb ik ook vervangen,heb vandaag ook een andere relais in gestoken maar de ven blijf draaien.

marcel1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het klopt dat deze auto een loze grijze draad heeft, deze is voor autos met airco om de fan met twee snelheden te kunnen laten draaien.Je moet deze draad dus weer afkoppelen.En als de fan niet inschakeld is er iets anders aan de hand. Wat wel eens voorkomt is dat de draad voor de aansturing van het relais onderbroken is. Ik heb zo geen schema bij de hand, maar dat is draad die vanaf het relais naar de rekeneenheid van de inspuiting gaat.Als je een schema hebt moet dat wel op te lossen zijn. Marcel

flow (0), 16 jaar geleden

Oke dat ga ik morgen proberen.

flow (0), 16 jaar geleden

Maar ik heb geen schema van die auto heeft hier iemand een schema die hij of zei via mail kan versturen.Ik wil dat toch wel een controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.