Renault Grand Scenic: koelvloeistof bijvullen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

zojuist koelvloeistof bijgevuld, stond onder minimum, heeft de Scenic II een ontluchtingnippel, of onlucht het systeem vanzelf?

Geplaatst door

hlooman (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Indien vanaf het minimum is bijgevuld hoeft er niet ontlucht te worden.

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

14 jaar

Ik weet niet in wat voor tijdsbestek je koelvloeistofpeil gedaald is? Is dit in korte tijd zou ik 'm ff laten testen op lekkage.
In principe is het een gesloten circuit dus kan je het niet kwijtraken (klein beetje over langere tijd is niet erg).

AndreV 0

14 jaar

maar is er een aparte ontluchting van het koelsysteem?, in sep 09 is distributieriem en waterpomp vervangen, sinds die tijd enig geborrel en vanavond controleerde ik het vat, hier stond geen vloeistof meer in ca 1,7 liter bijgevuld

hlooman 0

14 jaar

laat het koelsysteem eens afpersen hierdoor zijn uitwendige lekkages zichtbaar. Zit er toevallig een G3 gas installatie ingebouwd?

Bas_petiet 0
badge

14 jaar

nee geen gas 3, ik heb het idee dat na de laatse beurt niet goed is ontlucht, als het vullen volstaat via het vat weet ik dat ik niet naar een extra ontluchtingsmogelijkheid hoef te zoeken. Daalt het peil dan is er een lek

hlooman 0

14 jaar

probleem opgelost,

na 2 x bijvullen (totaal ruim 2l) zakt het peil niet meer.
was gewoon niet goed gevuld en ontlucht.

Dank voor de berichten

hlooman 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.