Renault Grand Scenic: olie aftappen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20

hoe kun je zelf wat motorolie verwijderen, na de laatste beurt staat het peil ruim boven de markatie op de peilstok

hlooman

Geplaatst door hlooman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

ja maar dan wordt het wel een rotzooi je kunt beter naar een garage gaan die ook olie kunnen uitzuigen via de peilstok geen rotzooi en geen vieze handen, maar die beurt is die bij een bedrijf gedaan zoja dan terug gaan en dan is het hun probleem
succes jan

happyman (0), 13 jaar geleden

Als je het zelf wilt doen, heb je een speciale 4kante imbus nodig. Verder loopt het dan lekker snel door met het gevolg dat je weer moet bijvullen.
Als het na een beurt is geweest, gewoon terug naar de garage. Heet garantie.
Mocht je in de toekomst zelf je filter willen vervangen... succes. Heb het laatst gedaan en ben 8uur bezig geweest. Er is gewoon niet bij het filter te komen.

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Een oliefilter is meestal wel redelijk bereikbaar, misschien met een speciale sleutel, maar 8 uur dat kan niet

Beve (0), 13 jaar geleden

Ik heb laatst mijn oliefilter van mijn Scenic vervangen, 5 minuten werk. Heb een tooltje met een ketting. Sla het ketting om het filter en dan kun je het ook in beperkte ruimte gemakkelijk losdraaien. Ook hier geldt dat goed gereedschap het halve werk is. Groet.

happyman (0), 13 jaar geleden

Ligt er ook aan welke motor erinzit. Ik heb de 2.0 benz. Helaas hielp het toeltje met de ketting niet. Een moordenaar (griptang) hielp ook niet. Geen ruimte genoeg om een moment te maken. Ben in de gelukkige positie dat ik op het werk veel materiaal voor handen heb om special tools te maken. Allen hielpen niet. Ik denk dat het probleem bij mij vooral lag aan de vorige eigenaar. Die heeft waarschijnlijk gedacht dat je een oliefilter moet vastzetten op 100Nm ofzo. Uiteindelijk het filter los gekregen door schroevendraaier er door te slaan en met een geprepareerde arm op de schroevendraaier een moment van 50cm kunnen uitoefenen. Toen kwam er bewegin in. Nieuw filter terug plaatsen was geen probleem. Ik had ook moeite met de olie aftap dop. Toen ik deze uiteindelijk los had, bleek die met locktide bevestigd te zijn geweest....... Dop vervangen en alles weer als nieuw.

hlooman (0), 11 jaar geleden

de garage heeft het verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.