Renault Laguna: Koppeling cylinder.

Bouwjaar: 2002

Hallo beste mensen,

Weet iemand mij te vertellen waar de koppeling cylinder zich bevind?
En is deze makkelijk te vervangen?
Gaat om een laguna 1.9 dci 120 pk - bj 2002.

Arno653

Geplaatst door Arno653 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Welke cilinder bedoel je en wat is het probleem?

Arno653 (0), 19 jaar geleden

Weet dat niet precies heb dit ergens gelezen.Iemand had hetzelfde probleem als mijn auto nl: slecht schakelen naar twee en naar drie.Bij desbetreffende hadden ze de koppeling cylinder vervangen.Je hoort bij mijn auto af en toe een ssstt geluid bij het intrappen van de koppeling.

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze zit waarschijnlijk aan je koppeling

Arno653 (0), 19 jaar geleden

Bedoel die bij het pedaal of die in de bak?

buzzztah (0), 19 jaar geleden

Ik hoorde van een kennis dat je de versnellingsbak olie moest vervangen door dunnere olie en dat dit het probleem direct oplost. Hij gebruikte hiervoor automatische transmissie olie.

Volgens wat ik gehoord heb komt dit vaker voor. Hij gaf het mij als tip toen ik op het punt stond een laguna te kopen.

Misschien dat iemand dit kan bevestigen??

Gr,

BaZ

Arno653 (0), 19 jaar geleden

Heb dit ook al eens vaker gehoord.Geen idee of het zal helpen.
Probleem is dat je nooit alle olie uit de bak kan laten lopen.Weet dus niet of het schade toebrengt wanneer er twee soorten olien door elkaar zitten. Wellicht dat iemand hierop antwoord kan geven.

Arno.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik begrijp maar niet waar dat onzin verhaal vandaan komt door de standaard voorgeschreven olie van een versnellingsbak ( en ik ga er dus van uit dat je het over een handgeschakelde hebt) te vervangen met olie uit een automatische bak. Dit zijn twee totaal verschillende oliesoorten welke dus totaal verschillende eigenschappen hebben. Indien je dunnere olie wilt dan de voorgeschrevene koop die dan, maar dan wel met dezelfde eigenschappen.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

automaat olie erin wordt vaker gedaan om de bak beter te laten schakelen moet hem wel na een 200 km weer aftappen en vullen met originele olie hoe het komt weet ik niet maar het wil wel vaak helpen .heb dit zelf ooit geprobeerd na een tip van een revisie bedrijf en het had inderdaad resultaat .
ps was bij een jb bak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.