Renault Megane: koppeling koppelt niet renault megane coupe

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

na een noodstop waarbij de rem en koppeling vol werden ingetrapt, werkt de koppeling niet meer.je kunt de auto in elke versnelling zetten (ook zonder koppeling te gebruiken) maar de auto komt niet voor of achteruit. je ziet de koppeling wel bewegen bij de bak maar ik heb het idee dat hij niet ver genoeg naar buiten komt om de boel vrij te geven zodat de auto kan rijden. het is dus niet dat de bak niet ontkoppelt zoals bij een kapotte kabel maar hetis dus dat de koppeling niet loskomt heeft iemand een idee

gtootje

Geplaatst door gtootje , lid sinds 14 jaar geleden

10 Reacties

abc PRO, 13 jaar geleden

is het geen kappote as of het tandwiel van het diff.naar buiten gekomen

gtootje, 13 jaar geleden

[quote=abc]is het geen kappote as of het tandwiel van het diff.naar buiten gekomen[/quote]
met as bedoel je dan een aandrijfas? als dat zo is dan is het antwoord die is goed, maar kun je de dingen die je noemt ook zo constateren of moet de bak er sowieso achter weg. alvast bedankt

abc PRO, 13 jaar geleden

de linker aandrijf as er ff uithalen en dan controleren of het holle diff tandwiel nog op zijn plaats zit deze wordt door een veerring op zijn plaats gehouden.

gtootje, 13 jaar geleden

[quote=abc]de linker aandrijf as er ff uithalen en dan controleren of het holle diff tandwiel nog op zijn plaats zit deze wordt door een veerring op zijn plaats gehouden.[/quote]
als dat zo is hoe kan ik het dan herstellen? het is wel net alsof ze geprobeerd hebben iets aan de as te lassen oid. we gaan verder kijken naar wat je vertelde alvast bedankt

abc PRO, 13 jaar geleden

als de veerring gebroken is kun je die vrvangen

dragonfly80, 13 jaar geleden

Als de korte aandrijfas aan de bestuurderskant niet ver genoeg de bak ingaat zodat de veerring niet gemonteerd kan worden iemand enig idee hoe we dat kunnen verhelpen ?????

ps. ben samen met gtootje met de bak bezig en dat gelas binnen in de bak was dat ze de veerring hebben vast proberen te lassen aan de bak omdat de steekas er niet ver genoeg in komt en de veering dus niet zoals het hoort gemonteerd kan worden.
denk dat bij de noodstop die gemaakt moest worden de rem waarschijnlijk iets eerder ingetrapt is dan de koppeling en daardoor zal waarschijnlijk het lasprobeersel van een leek wie dit ook maar gedaan heeft losgeschoten.

Nu maar hopen dat dit het probleem is maar graag wat informatie hierover bvd

abc PRO, 13 jaar geleden

krijg je de kom waar de as inschuift nog wel uit de bak getrokken?kun je kijken of daar iets aan te zien is

dragonfly80, 13 jaar geleden

nee ik krijg hem er niet verder uit dan de helft maar krijg hem nu ook niet meer terug enig idee hoe dat kan en kan ik hem mischien terugkloppen of hoort dit normaal vrij makkelijk te gaan?

abc PRO, 13 jaar geleden

normaal kan ie er gewoon in en uit zonder al te veel problemen

dragonfly80, 13 jaar geleden

Nu hebben we de holle differentieelbus er weer goed in teruggekregen nieuwe opvulring en zegerring gehaald bij de renault dealer gemonteerd zoal het hoort. steekas gemonteerd en wielophanging weer gemonteerd stukje gereden pefect niks aan de hand.
Sta stil trek weer op in zen eerste en knalt de steekas er weer uit inculsief de ringen en holle differentieelbus.
Enig idee hoe dit mogelijk is???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.