Renault Megane: Koude Start problemen Renault Megane 1.6-16V 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16V

Ik zit nu een paar dagen met het volgende probleem.

Enige tijd geleden heb ik mijn auto "zeer groot" onderhoud gegeven:

- Grote Beurt
- Distributieriem
- BDP Sensor
- 4 nieuwe Penbobines met bougies.

En afgelopen vrijdag is mijn smoorklephuis gereinigd en opnieuw ingelezen. Dit omdat ik sinds korte tijd (+/- een week) koude startproblemen heb. 's ochtends slaat de auto slecht aan en als ik een tijdje heb gereden en na korte tijd de auto start, start hij zonder problemen. Staat de auto even stil, dan start hij weer slecht.

Ik weet niet waar het nou nog aan kan liggen. Ik hoor allerlei verschillende dingen, en de dealer vind het wel leuk, want ik krijg wel elke keer een factuur onder mijn neus geschoven. Het enige wat ik nog kan bedenken is de temperatuursensor.

Heeft iemand van jullie hier ervaringen mee.

Graag zie ik jullie reacties tegemoet.

Jeunhomme

Geplaatst door Jeunhomme , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

maarten4874 PRO, 10 jaar geleden

grote kans dat de temperatuursensor inderdaag een verkeerde waarde aangeeft. Wil je dit zeker weten,dien je de motor toch uit te lezen en de sensoren te controleren op werking.

Jeunhomme, 10 jaar geleden

Dat ga ik dan toch maar even doen. Maar de garage gaf aan dat het hier niet aan kon liggen, aangezien hij warm wel goed start.

Bedankt voor je reactie, Maarten4874

maarten4874 PRO, 10 jaar geleden

dan moet de garage maar eens terug naar school.

Jeunhomme, 10 jaar geleden

Dat idee begon ik ook al een beetje te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.