Renault Megane: Krukaspolie

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Ik zit met een probleem bij het willen vervangen van de krukaspolie, ik heb nl deze gedemonteerd om hem te bekijken op schade. Nu kom ik tot de ontdekking dat het een spieloos systeem is met de distributieriem en is deze niet meer op timing. Hoe zet ik deze terug juist? Ik heb de distributieriem vrij gemaakt zodat ik de merktekens kan zien maar als ik de krukas probeer te draaien voel ik dat hij tegen de kleppen aanloopt... ik zit dus even met de handen in het haar

jochemke

Geplaatst door jochemke , lid sinds 6 jaar geleden

5 Reacties

jochemke, 6 jaar geleden

waar de merktekens staan en welke blokeerpennen ik nodig heb weet ik intussen, wat ik me afvraag is hoe krijg ik alles tot die merktekens zonder de kleppen te beschadigen? Wat is de juiste werkwijze hiervoor?

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Krukas voorzichtig tegen de kleppen aan draaien , en dan een stukje terug , kwartslag van de krukas is genoeg , als je dan de rest op tijd zet , raken de kleppen niet de zuigers.
Je zult wel even moeten kijken , welke zuigers er boven staan zodat je niet 180 graden verkeerd zit.

jochemke, 6 jaar geleden

mag een slotje op, ik heb voorzichtig hem op tijd gezet, ongeveer zoals hierboven beschreven. loopt terug als een zonnetje! nu had ik hier tussen de andere topics ook gelezen dat de spanrol waarschijnlijk de dader is van het vroegtijdig slijten van de multiriem, aangezien ik geen schade zag aan de krukaspolie ga ik die morgen vervangen zodat alles terug in orde is. Merci voor de tip Kaleido.

Heino4267, 6 jaar geleden

En denk er ook aan dat je de poelie en de krukas vooraf goed vetvrij maakt en dat je een nieuwe rekbout gebruikt, die exact volgens koppelvoorschrift wordt aangedraaid!

jochemke, 6 jaar geleden

nieuwe rekbout ook meegebracht, merci Hein om me daar op te wijzen anders had ik later grote problemen gehad!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.