Renault Megane: Radio/Navigatie defect

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900DCi

Na enkele weken na de koop (in mei 2012) van mijn tweedehands MéganeII uit januari 2008 begonnen al de problemen met mijn navigatieysteem. Onderweg naar Frankfurt am Main begaf mijn navigatiesysteem het spontaan. Een zwart scherm dat sindsdien ook zo gebleven is. Alhoewel ik de auto met een Bovag-garantie aangeschaft had, wilde de verkoper een eventuele reparatie niet vergoeden omdat er een illegaal navigatieCD in het systeem zat. Tja, op dat moment had hij wel een punt.
Op naar de Renault-dealer in Enschede. Daar werd mij verteld dat de module kapot was en deze vervangen moest worden. Kosten: 2100 Euro.
Dat vond ik toch een beetje teveel van het goede en liet de navigatie maar voor wat het was. Sindsdien rijd ik dus met een zwart scherm, waarbij opgemerkt moet worden dat het eenvoudig instellen van de tijd niet meer mogelijk is.
Toch is dit niet de reden waarom ik hulp vraag.
Sinds enige dagen word ik na ongeveer een half uur rijden geconfronteerd met een oorverdovend lawaai dat door mijn luidsprekers joelt. Eerst dacht ik dat het aan het ingebouwde Parrot-systeem lag. Als de radio namelijk aanstaat zie ik op het display telkens het woordje mute flikkeren. Als ik de knop van de Parrot (CK3100) ronddraai, waarbij ik 'Settings' passeer, wordt het geluid eventjes onderbroken.
Het niveau van het geluid is heel hoog en heel luid.
Vanmorgen ben ik weer naar de voornoemde Renault-dealer gereden en daar mijn auto laten controleren. Zij belden mij vanmiddag op, met de mededeling dat de radio kapot is. Deze wordt ontzettend warm. Waarschijnlijk was dit ook de reden, dat mijn navigatiesysteem er destijds mee ophield.
Je zou denken: vervangen maar!
Edoch: toen de monteur aan de lijn mij vertelde wat de kosten waren, verschoot ik letterlijk van kleur: inclusief uit- en inbouw gaat me dit ruim 2500 Euro kosten. Dit vind ik toch echt van de zotte.
Ik heb hem gezegd, dat hij dan maar de connectors van de radio moet loshalen. Het is toch niet normaal dat een ingebouwde radio van Renault zelf, zo astronomisch duur moet zijn?
Heeft iemand voor mij een alternatieve tip?

Bij voorbaat hartelijk dank!

bithopper

Geplaatst door bithopper , lid sinds 6 jaar geleden

12 Reacties

primera p11, 6 jaar geleden

ik kan me niet voorstellen dat dit zoveel geld kost.
Zit het probleem wel in de radio.
Is het niet ergens een module die kapot is,die kosten wel veel geld.
Maar ook die zijn te repareren.

bithopper, 6 jaar geleden

Men heeft gisteren bij Renault de radio uitgebouwd.
En inderdaad, de storing is weg.

primera p11, 6 jaar geleden

Radio op laten sturen naar Actronics via de garage.
Deze kunnen de radio repareren.
Je kunt de radio niet als particulier op sturen.

bithopper, 6 jaar geleden

[quote=primera p11]Radio op laten sturen naar Actronics via de garage.
Deze kunnen de radio repareren.
Je kunt de radio niet als particulier op sturen.[/quote]
Bedankt voor de tip!

willyvan PRO, 6 jaar geleden

of een gebruikte radio monteren is vaak ook een oplossing heb er al vele gemonteerd

Safrane10698, 6 jaar geleden

@willy ook bij specifiek deze auto's want de radio is hier onderdeel van multiplex systeem?. Kan zijn dat de radio van een ander er niet in werkt ivm verschillende framenummers

Andre379, 6 jaar geleden

Ja gebruikte radio werkt prima, ook al een navi radio ingebouwd met kleurenscherm vanuit een scenic naar een megane, alleen met clip radio op megane configureren anders gaat het scherm niet open of dicht

Heino4267, 6 jaar geleden

Een particulier die erg veel weet van Carminat en die thuis ook e.e.a. werkend heeft liggen, is "Teejoo": http://www.renaultvelsatis.nl/koffiehoek...
Wellicht kan je hem eens vriendelijk benaderen en kan hij je (goedkoop) op weg helpen?
Vriendelijk vragen kan altijd .... !

bithopper, 6 jaar geleden

Bedankt voor alle tips/reacties!

willyvan PRO, 6 jaar geleden

ik heb clip en doe dat ook altijd dat ie weer werkt zoals het hoort

bithopper, 6 jaar geleden

[quote=willyvan]ik heb clip en doe dat ook altijd dat ie weer werkt zoals het hoort[/quote]
Deze begrijp ik niet helemaal. Wat bedoel je met clip?

Heino4267, 6 jaar geleden

Clip = laptop met EOBD-stekker die je op de auto aansluit en waarmee je m.b.v. specifieke Renault hard/software de auto kunt uitlezen (parameters en instellingen), resetten en programmeren (juiste waarden bij keuzemogelijkheden invoeren).

(Willy is vermaard op het gebied van Renault auto's ...)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.