Renault Megane: Ruitensproeiers opnieuw afstellen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi 110

Hallo allemaal,

De ruitensproeiers van mijn auto reinigen het bovenste deel van de ruit aan de bestuurderszijde niet goed. Het gaat precies om het deel waar ik doorheen kijk (ben redelijk lang). Er blijft daar altijd wat vuil achter en de ruitenwisser trekt daar strepen. De rest, inclusief het deel met de regensensor is wel schoon. Dit heb ik zowel met oude als nieuwe ruitenwissers (origineel) en met de originele en de nieuwe originele ruit. Volgens mij is de ruit op die plek zo gevormd (vlak) dat de ruitenwissers er wat weinig druk hebben. Kan dat kloppen?

Nu wil ik de ruitensproeiers opnieuw afstellen om in ieder geval voldoende ruitensproeiervloeistof op die plek te krijgen. Een eerdere poging heeft niet het gewenste resultaat gehad. Ze staan nu zo laag dat ze laag op de ruit uitkomen op de snelweg, terwijl ze bij stilstand redelijk goed lijken te staan. Is er een voorschrift hoe ze op deze auto moeten worden afgesteld?

Alvast bedankt voor de hulp!

Groeten,

Bas.

sgm

Geplaatst door sgm , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Nee , gewoon met een behoorlijke naald de kopjes net zolang verstellen tot het resultaat tevredenstellend is.

RPJdeWeert, 6 jaar geleden

Ik stel ze meestal zo af, dat bij stilstand de stralen bovenaan de ruit raken, en dan mooi verdeeld van links naar rechts. Als je dan rijdt komen ze midden op de ruit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.