Renault Megane: Achterwiellagers Megane Estate

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCI

Hallo,na lange tijd weer terug op Problemcar.
Moet binnenkort de achterwiellagers los halen van een Megane Estate 2012 ivm kromme achteras. Zitten deze op de astap geperst en heb ik een trekker nodig om ze los te krijgen. Of zitten de gewoon opgesloten?

atbusje

Geplaatst door atbusje , lid sinds 6 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Is een vast lager , die over de astap geschoven zit , naafmoer er af en dan zouden ze er af moeten komen , als ze niet vast geroest zitten maar dat lijkt me stug.

atbusje, 6 jaar geleden

Ok, dat zou dan zonder problemen moeten lukken. Weet je de dopmaat van de asmoer toevallig ook nog? Bedankt alvast !

atbusje, 6 jaar geleden

Hallo, achteras is vervangen, na losdraaien van de asmoer (dop 36 mm), kunnen de naven met schijven, zonder trekker, gewoon van de astap afgeschoven worden. Remklauwen zitten gemonteerd met Torx 60, die heb je dus ook nodig.

atbusje, 6 jaar geleden

Nog een tip: zorg dat de elektrische handrem van te voren los staat: op moment dat je dit via de normale manier gedaan hebt, voet op rempedaal en handrem eraf, trek de stekkers van de elektromotoren die op de remklauwen zitten, dan weet je zeker dat de handrem los staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.