Renault LAGUNA: Laguna III remblokken vervangen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K 57, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Hallo,

Mijn Laguna III uit 2011 (Estate 1.5Dci) heeft nieuwe remblokken achter nodig, maar ik krijg de remcilinders niet terug geduwd.
Klopt het dat dit niet meer mechanisch teruggesteld kan worden met deze auto? Hij heeft een elektronische en automatische handrem.
Als ik een diagnose apparaat nodig heb zou dan de iCarsoft RT II (€199,-) een optie zijn? Laguna 3 staat daar niet bij. Of een ander (betaalbaar) apparaat?
Liever niet naar de dealer, ik ga er nog flink wat jaren in rijden.

Groeten
Jan Kees

peugeot304coupe

Geplaatst door peugeot304coupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Safrane10698 (0), 7 jaar geleden

Neehoor hij werkt net als ieder ander. Gewoon drukken en draaien tegelijk. Uiteraard met de handrem eraf maar dat spreekt voor zich. Geen apparatuur voor nodig.

peugeot304coupe (0), 7 jaar geleden

ok bedankt, dan ben ik gerust gesteld! Ik had ook ergens gelezen dat als het wel met apparatuur moet en je draait/drukt de zuigers naar binnen dat je de remklauwen plus regeleenheid moet vernieuwen. Maar ik kan het dus gewoon naar binnen draaien, gelukkig!
Ik heb het al voorzichtig geprobeerd met een haaks punttangetje, maar daarmee kan ik weinig kracht zetten. Draaien lukt, maar de zuiger komt geen mm naar binnen. Dus je moet met een ''terugdraaisetje'' (spindel-draaischijfje) werken, of zijn er nog trucs?

peugeot304coupe (0), 7 jaar geleden

Wat ik me ook afvraag; waarom draaiend drukken en niet allen drukken (dat deed ik bij mijn Laguna I wel)? Omdat je dan minder kracht nodig hebt om naar binnen te drukken?
(misschien domme vraag maar goed...)

Hans4040 (330) PRO, 7 jaar geleden

Er zit een draadspindel in de zuiger die door de handrem bediend wordt.
Als het goed is volstaat draaien (rechtsom) en hoef je niet eens te drukken...het kan ook met een waterpomptang, maar dan loop je de kans dat het stofrubber beschadigd.

Safrane10698 (0), 7 jaar geleden

Als je niet drukt kan je draaien tot je een ons weegt in het begin.

peugeot304coupe (0), 7 jaar geleden

Ik vroeg me idd al af hoe het handeltje van de handremkabel inwendig verbonden was met de remzuiger.

Heren bedankt, ik ga morgen ermee aan de slag (met een terugdraaisetje, lijkt me wel handig)!

peugeot304coupe (0), 7 jaar geleden

Het is gelukt! Stelt eigenlijk weinig voor als je eenmaal weet dat er geen diagnose apparatuur voor nodig is, en dat je moet draaien ipv alleen terug drukken van de remzuiger. En zo'n terugdraaisetje is erg handig!

Allen bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.