Renault Clio: lampje van de airbag gaat soms spontaan branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Af en toe gaat bij mijn Renault Clio het airbag lampje spontaan branden. Dit lijkt zich voor te doen wanneer ik de stoel heb versteld. Nu zit tussen de bestuurderstoel en de handrem een stekkertje(wat is aangesloten op een draad die onder de stoel doorloopt). Wanneer ik dan het stekkertje een aantal keren heen en weer haal, is het airbag lampje ineens weer uit.

Nu heb ik al op dit forum gelezen dat je eventueel het kabeltje kan laten solderen om dit op te lossen. Bij mij lijkt er echter alleen iets mis te zijn met het stekkertje.

Kan het kwaad om op en in deze stekker wat contactspray te spuiten(zonder dat de aibags ineens ploffen)?

Hebben jullie verder nog tips om dit probleem op te lossen?

Groet,
Raymond

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Je zou het kunnen inspuiten ja, maar solderen is toch een betere oplossing dan is de stekker er tussen weg en is je probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.