Renault Scenic: lcd scherm op accu aansluiten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti

ik wil een 2e lcd scherm aansluiten achter in de auto.
omdat de accu onder de rechtervoorstoel zit is het het makkelijkst om het scherm rechtstreeks op de accu aan te sluiten, de rest van de aansluitingen (beeld en geluid) zitten bij mij ook achterin. ik wil graag weten of dat zomaar kan met alleen een zekering er tussen, het is gewoon een 12 volt schermpje.
dus als iemand me kan uitleggen hoe ik precies te werk moet gaan dan hoor ik het graag.

alvast bedankt.

philo

Geplaatst door philo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Moet wel kunnen. Hier zijn wat tips :
Zet de zekering zo dicht mogelijk bij de accu in de plus draad, dan is de bedrading ook gezekerd. Als je aftakkingen maakt op de accupolen zorg dan dat de originele draden op de zelfde plek op de accupool weer bevestigd wordt. Die verbinding is de belangrijkste verbinding en gaat veel stroom doorheen.
Dus je aftakking mag niet tussen de originele draad en de accu pool komen, ligt een beetje aan de soort accupoolklem maar meestal kun je een kabelschoen met een 8mm oog onder een moer zetten.
Voor de massa (-) kun je de accupool beter zo laten en ergens op een plek met een oogje en een schroefje aan het ijzerwerk van de auto zetten. Hoe minder wijzigingen aan de accupolen hoe beter.
Smeer na de klus de accupolen en kabelschoenen in met wat vaseline, dit vookomt corrosie.
Succes.

philo (0), 17 jaar geleden

voor zover bedankt voor de info. weet je torvalig ook hoe zwaar de zekering moet zijn, op het scherm staat 500mA dat is toch 0.5 ampere?

philo (0), 17 jaar geleden

hier een foto van de achterzijde met info
http://img204.imageshack.us/my.php?image...

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Wat is het standby-verbruik van het scherm?
Als het meer is dan een paar mA dan kun je hem beter op de geschakelde 12V(gele draad) van de radiovoedingsconnector aansluiten.

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

500mA is inderdaar 0,5 Ampere. Voor de zekering moet je daar wat boven gaan zitten. 1A of 2A lijkt me goed.

philo (0), 17 jaar geleden

bedankt ik ga vandaag of morgen aan de slag. ik zet er denk ik ook een schakelaar tussen zodat ik bij geen gebruik de boel ook uit kan schakelen, ik weet namelijk niet wat ie verbruikt in standby. moet allemaal wel lukken denk ik, bedankt,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.