Renault MEGANE: led fitting xenon koplamp

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K J8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Goedenavond,

zie de bijgevoegde foto's. Deze fitting moet ik vervangen in mijn xenon koplamp. Nou probeer ik deze op het internet te vinden maar lukt niet, daarnaast weet ik ook niet om hoeveel volt het hier gaat. Wellicht hebben jullie een idee hoe ik achter kan halen wat voor led fitting dit is en waar ik het kan krijgen.

Als het goed is geeft deze fitting wit led licht.

Alvast bedankt.

Renault42

Geplaatst door Renault42 , lid sinds 2 jaar geleden

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Dealer al eens geprobeerd ?

RPJdeWeert, 2 jaar geleden

Dit is ook geen originele lamp, maar een aftermarket vervangingslamp van bedenkelijke kwaliteit (waarschijnlijk chinese rommel). Het is een doodnormale bajonetfitting. Er zijn talloze automaterialenwinkels en websites te vinden die een dergelijke lamp kunnen leveren of een beter alternatief kunnen leveren.
Voor topkwaliteit zou ik hier eens kijken: www.hilox.eu

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

En wat betreft het voltage....dat is gewoon 12 Volt

Heino4267, 2 jaar geleden

De combinatie van wat hier in dit topic staat opgesomd is gevaarlijk: als die LED-lamp in een Xenon koplamparmatuur zit, is er aan de auto geknoeid: die lamp hoort daar niet in en zal ook niet goed kunnen functioneren met een slecht lichtbeeld en verblinding tot gevolg. Dat laatste is gevaarlijk voor je tegenliggers.

Renault42, 2 jaar geleden

Bedankt allen, bij aanschaf van deze auto lag deze fitting al in de koplampen. Ik heb inmiddels 1 koplamp vervangen daar zit een andere fitting in, zelfde formaat maar dan een gloeilamp, oranje licht. Ik dacht ik vervang gloeilamp in LED zoals op de foto te zien. maar na bericht van Heino denk ik dat het beste is om LED licht te vervangen met nog een klein gloeilamp. Even foto opsturen naar een dealer, hoop dat ze zoiets hebben.

Groeten.

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

Je hebt het telkens over fitting....bedoel je niet gewoon de lamp zelf?
De fitting is het deel waar je de lamp in doet en dat is gewoon een bajonet sluiting.
In dat geval kan je dus een LED lamp plaatsen in de bajonet fitting....

. .

Heino4267, 2 jaar geleden

Of je gaat met de auto naar de dealer en je laat hen kijken en vertellen wat er origineel in jouw koplampunits hoort te zitten.

Dit laatste kan vervallen als jouw conclusie dat dit voor Xenonlicht is, niet juist blijkt te zijn: maar het is sowieso een raar verhaal omdat ik geen enkele koplamp ken waar een bajonetfitting in hoort te zitten voor de hoofdverlichting.

Het verhaal kan wel kloppen als jij het hebt over je "stads/parkeerverlichtings unit" bij de koplamp: dáár zit inderdaad een gewone gloeilamp in met een bajonetfitting. En daar kan je ook gewoon zo'n LED-lamp in zetten met bajonetfitting (die vind je ook bij de Action), mits je er op let dat een goedgekeurde kleur licht wordt uitgestraald die links en rechts hetzelfde is.

Renault42, 2 jaar geleden

Excuses voor de verwarring met de rommelige termen vanuit mijn kant. Het gaat hier inderdaad om het lampje. Die zit in een kleiner vak naast de hoofdverlichting. Ik ga even richting action. Bedankt weer. afgelopen tijd heb ik hier vaker meldingen geplaatst ik ben snel geholpen elke keer, ik zou het het een eer vinden om ook wat terug te doen voor deze site. een goed woordje heb ik al voor de buitenwereld, daarnaast ben ik bereid om bijvoorbeeld vragenlijsten in te vullen etc.

Groeten.

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

Naast de berichten zie je een rood vierkantje met een duimpje...klik daarop en je kan een beantwoorder waarderen.
Je kan zelf kiezen wie je wilt beoordelen..
Problemcar heeft ook een facebook account die je eventueel kan delen; https://www.facebook.com/Problemcar.nl/

Er staat ook een particuliere enquete op die je kan invullen;
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQ...


Succes en bedankt voor het compliment.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.