Renault Megane: Lekkage aan de bijrijderskant

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5DCI

Hallo,

Ik ben eigenaar van een Renault Megane uit 2003. Nou is het zo dat er bij de bijrijderskant het erg nattig is tot aan het opbergvakje in de vloer aan toe. (staat gewoon een laagje water in)
Ik heb zelf totaal geen affiniteit met auto's of hoe het op te lossen. Maar zou het toch graag willen weten wat het zou kunnen zijn. Wat is de oorzaak van deze lekkage? Zou het kunnen dat ik het zelf kan oplossen of is het echt een dealer ding? (dus weer klauwen vol met geld)
Ik merk wel wanneer ik de blazer op stand 4 heb er water aan de linkerkant bij de voeten uitloopt. Maar waar komt het vandaan?

Mijn auto heeft een airco functie, maar sinds dat het eigenlijk warm is geweest heeft het niet zo goed meer gedaan. Ik erger me er niet aan omdat ik vaak toch liever met de raampjes open rijdt. Maar nu erger ik me er wel aan omdat het gewoon niet hoort.

Ik hoor het graag!

Mvg,
Dayrina

DaY.DaY.88

Geplaatst door DaY.DaY.88 , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

jan T PRO, 10 jaar geleden

nou je kan de water spuit erop zetten en net zolang spuiten tot je ziet waar de lekkage van daan komt.

groetjes jan.

abc PRO, 10 jaar geleden

afwaterinsgaten onder de paravan shoonmaken die zullen wel dicht zitten ,waardoor er water via het kachelhuis naar binnen loopt.
en de condenswaterafvoer van de airco gaat ook wel eens dicht zitten

dupl-u-31709-5dd14a3d62d53+del moral, 10 jaar geleden

Afwateringsbuisje van de airco verstopt.Een technieker heeft bij mij een kleine modificatie gedaan zodat ik het niet meer kan voorkrijgen.
grjes delmoral

jan T PRO, 10 jaar geleden

nou dat valt dan mee toch.

groetjes jan.

sandmans83, 10 jaar geleden

afwaterings buisje van de airco schoonmaken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.