Renault Twingo: Lekkage zonnedak Twingo Helios

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Vanmiddag merkte ik een lekkage in mijn Twingo Helios. De lekkage zit aan de voorzijde bij het voorraam.
Er loopt water van het dakraam, tussen de hemel (plafondbekleding) en carrosserie. Het water hoopt daar op en komt nu via de plafondbekleding en door het interieurlampje de auto in. Zodra de auto in beweging komt, loopt het opgehoopte water in straaltjes naar beneden.....

De rubbers van het dakraam lijken niet echt beschadigd of uitgedroogd. Iemand een idee waar dit vandaan kan komen en hoe het opgelost kan worden?

daan31

Geplaatst door daan31 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het een achteraf ingebouwd dakraam?

Gr.

daan31 (0), 15 jaar geleden

Nee, het dakraam is origineel bij de Helios-types. Het is een electronisch bedienbaar raam, dat bijna het hele oppervlak van het dak beslaat.
Ik heb er nooit problemen mee gehad, tot nu toe.

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik ken het systeem zo verder niet maar originele daken zijn nagenoeg altijd voorzien van waterafvoeren in de hoeken van het open dak.
Dus lijkt het me verstandig om deze eens te controleren of deze nog wel open zijn. Vaak slibben deze door de loop van de tijd dicht. ( kijk ook aan de onderzijde van de afvoeren )

Gr.

daan31 (0), 15 jaar geleden

De lekkage zit inderdaad bij de hoeken van het dak. Klinkt logisch dus je oplossing. Bedankt voor de tip Petje.
We hebben vanmiddag wel de afsluitrand helemaal schoon gemaakt, maar de waterafvoeren had ik nog niet aan gedacht.
We zullen eens controleren of die verstopt zijn.

kleijn (0), 15 jaar geleden

[quote=Petje57]Ik ken het systeem zo verder niet maar originele daken zijn nagenoeg altijd voorzien van waterafvoeren in de hoeken van het open dak.
Dus lijkt het me verstandig om deze eens te controleren of deze nog wel open zijn. Vaak slibben deze door de loop van de tijd dicht. ( kijk ook aan de onderzijde van de afvoeren )

Gr.[/quote]
net wat petje zegt ik zou het hele dakrandje de pees zogezegd eens goed schoonmaken en insmeren met vaseline dan zal het weg zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.