Renault Twingo: Vragen over mijn nieuwe twingo

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Hallo lezer, ik heb sinds enkele weken een nieuw type twingo van dec 2007 Het betreft de 75 pk versie met airco en nog een aantal luxe zaken. Ik voel me dan ook de koning te rijk, als ik in m'n twingo-tje rijd. Toch zijn me natuurlijk ook een paar eigenaardigheden opgevallen waar ik best graag een verklaring voor ken. begrijp me niet verkeerd, het zijn niet echt hinderlijke zaken, maar misschien simpel op te lossen?
1 als ik optrek na schakelen, dan komt een een sissend geluid uit de motor. Het hoort als het inspuiten van brandstof of iets met de luchtinlaat. Het heeft ook iets weg van een fluitende turbo, alleen de twingo heeft deze natuurlijk niet. Is dit bekend bij dit type motor?

2 Op een droog wegdek rijdt de twingo als een zonnetje en is ze erg stil. Als het wegdek nat is, dan merk ik een merkwaardig geluid op. Het klinkt als het trillen van dun aluminium of plastic balletjes in een aluminium pijp waar lucht in wordt geblazen. Kan dit afkomstig zijn van de banden of van water wat ergens langs loopt of is de twingo achter gewoon slecht geïsoleerd? zodra ik weer op droog wegdek kom, dan is het geluid weer weg. Is iemand bekend met dit 'probleem'?

3 verder wil ik graag weten hoe ik de automat uit de auto haal. deze zit vast met een soort schroefdop. Wie weet hoe dit systeem werkt?

4 als laatste wil ik jullie nog graag verwijzen naar een leuk stuk tv over de huidige auto op conventionele brandstof en de auto van de toekomst. Ik vond dit zelf erg interessant om te zien. het laat zien dat de huidige techniek z'n einde nadert en dat een ander soort auto aan de voordeur staat te kloppen.
http://www.uitzendinggemist.nl/index.php...

bedankt voor je deskundige hulp en veel sleutel&rijplezier

newtwingo

Geplaatst door newtwingo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Santa (0), 15 jaar geleden

Maar VOORDAT er andere techniek aan de voordeur klopt, rammen de financien er eerst deuken in.... ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.