Renault MEGANE SCENIC: Lekspanning achter Coupe Conso zekering

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M 97, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Hallo allen,

Ik heb een lekspanning van 2.1 ampere op mijn Scenic uit 2012. Deze daalt naar ca. 0,7 zodra ik de 'coupe conso' zekering eruit trek. Kan iemand mij vertellen wat allemaal aangesloten zit op die zekering? Dashboard, klokje en radio werken niet meer maar verder lijkt alles prima te functioneren. Radio heb ik al verwijderd maar lost de lekspanning niet op. Iemand een idee hoe ik kan controleren of het probleem in de printplaat van het dashboard zit...?

Bedankt voor het meedenken!
Bjorn

bvanzeijl

Geplaatst door bvanzeijl , lid sinds 2 jaar geleden

1 Reactie

corvanjaarsveld PRO, 2 jaar geleden

2.1 ampere lekstroom? W = U X I .Watt is het vermogen. Stel de accuspanning op ongeveer 12 Volt Het verbruikte vermogen is nu ruim 24 Watt. Een behoorlijke gloeilamp.... Waarschijnlijk meet je met een geopend portier, zodat de interieurverlichting werkt. Zelfs 0.7 Ampere, dus 8,4 wat is meer een verbruiker dan een lekstroom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.