Renault Laguna: lichtbeeld koplamp niet goed te krijgen APK afkeur

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L

mijn laguna is apk afgekeurd omdat het lichtbeeld van de rechter koplamp niet goed is , allereerst is er een nieuw H1 lampje ingezet omdat de monteur zei dat het ook
aan het lampje kon liggen , maar helaas niet .
De refelector heeft geen zichtbare afwijkingen , rechter koplamp unit is compleet vernieuwd maar nog steeds is het lichtbeeld niet goed.
links is er geen probleem, hoe zou het kunnen dat ondanks alles vernieuwd is hij toch een verkeerd lichtbeeld geeft, afstellen , lampjes wisselen niets helpt.
De auto is tevens afgekeurd op een droogte scheurtje in de remslangen aan de voorzijde , dit vind ik niet zo`n probleem om te vervangen maar graag wil ik eerst de
koplamp in orde hebben , en daarna pak ik de remslangen wel aan.
De monteur weet nu ook ff niet waar het aan zou kunnen liggen, het is verder een zeer goed rijdende en luxe auto , zou het jammer vinden om hem voor zoiets in te ruilen.

wie weet raad ??

gr. limbra

limbra

Geplaatst door limbra (485) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

als het lampje vernieuwen geen uitkomst bied,blijft alleen de reflector nog over. komt erop neer dat de koplamp compleet moet worden vervangen (ervan uitgaande dat hij goed gemonteerd is).
Vaak is de reflector ook dof geworden.

limbra (485), 13 jaar geleden

De koplamp unit is al vervangen door een nieuwe, maar helaas blijft het licht beeld verkeerd , er is al van alles aan gedaan , lampjes gewisseld , afstelling gecontroleerd de monteur heeft zelfs van een gebruikte laguna de koplamp overgezet op de mijne , en zelfs dan is het nog niet goed , terwijl die koplamp bij de gebruikte laguna wel een goed lichtbeeld geeft en zodra hij op de mijne gemonteerd is weer een verkeerd beeld.
het lijkt wel alsof het aan de auto zelf ligt . ???

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

heeft de auto schade gehad? lijkt mij de enige nog het enige...

limbra (485), 13 jaar geleden

ja de auto heeft 3 jaar geleden lichte voor-schade gehad , bumper ,beide spatborden grill en beide koplampen waren toen beschadigd , auto is hersteld door een professioneel schade herstel bedrijf . heb de rekening erbij gepakt en daar staan alleen de bovengenoemde onderdelen op incl. overspuiten , klein materiaal en uurloon.
zou het kunnen dat de koplamp bevestiging (profiel) hierbij krom is of scheef staat ?? en daardoor de koplamp als het ware scheef gemonteerd zit , opties is er helemaal niet aan te zien , lijkt mij idd nog de enigste mogelijke oorzaak.
vreemd dat het de monteur niet opgevallen is toen de koplamp er uit was.
ik zal volgende week de garage hier naar laten kijken , als de prijsopgave incl. remslangen (afkeur) en remblokken (adviespunt) te duur uitvalt ruil ik hem in .
ondanks dat de auto in super goede conditie is en perfect rijdt , heeft 198.000km gelopen en al het onderhoud van af nieuw tot nu gehad.
gr. limbra

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

wel lastig. blijft bijna niks anders meer over dan schade... maar dan hebben ze de vorige keuringen ook zitten slapen,want toen was ie toch ook al zo?

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

zou toch niet de auto erop wegdoen. Het moet toch mogelijk zijn om (zelf) de koplamp zo te monteren dat het lichtbeeld wel goed is. (uitvullen van de koplamp, verbuigen van de bevestigingssteun van de auto of evt de koplamp)

limbra (485), 13 jaar geleden

het zou idd jammer zijn om de auto hierop in te ruilen omdat hij in goede staat is zowel opties als technisch .
de rem slangen vind ik normale slijtage , de remblokken laat ik ondanks dat het een adviespunt was ook vervangen , omdat veiligheid boven alles gaat .
ik wacht de prijsopgave ff af , en als deze meevalt laat ik alles repareren , want zo`n auto krijg ik er toch nooit meer voor terug en bij inruil zal er ook geld bijgelegd
moeten worden dus ik weeg het ff af , maar dan wil ik het ook meteen goed laten repareren als het door de schade van 3 jaar geleden veroorzaakt is .

gr. limbra .

limbra (485), 13 jaar geleden

ff een update , ben met de auto naar een andere garage gegaan (Bovag) en heb hem opnieuw voor een APK keuring aangeboden, de auto is opnieuw gekeurd en is zonder problemen of advies punten goedgekeurd, zelfs het lichtbeeld van de rechter koplamp werd niets over gezegd (???) . dit vind ik heel fijn natuurlijk , scheelt mij weer een hoop geld , tijd en gesleutel. (De remblokken doe ik binnenkort wel vervangen omdat deze toch al aan vervanging toe zijn)
alleen nu heeft de auto een probleem met de automatische transmissie, deze staat in het noodprogramma (na de APK) en schakelt niet meer ,blijft in de 3de of 4de trap staan, zelfs handmatig schakelen van 1-2-3 reageert hij niet op.
de auto werd op rollen gezet om de remkracht te meten ,deze rollen gingen draaien waarna de monteur de rem bediende, ik vermoed nu dus dat de automatische transmissie totaal van slag af is omdat de rollen de wielen in beweging brachten terwijl deze afgeremd werden , lijkt mij logisch dat de automaat hier niet goed tegen kan of er niet goed op reageert.
kan ik de automatische transmissie resetten, is het voldoende om de accu klemmen een tijdje los te maken ???
of heb ik nu een APK goedgekeurde auto met een kapotte schakel computer c.q. transmissie?

gr. limbra

limbra (485), 13 jaar geleden

ben terug gegaan naar de garage waar de auto gekeurd was , de monteur gaf toe dat dit bij een automaat weleens voorkomt als hij op de automatische rollen rem-bank is geweest, Hij heeft 1 en ander gecontroleerd en gereset door middel van contact aan + starten , contact 1 minuut uit , daarna 1 minuut contact aan, weer uit en dan starten , De automaat is nu uit noodloop en de auto rijdt weer zoals het moet .
mij lijkt zo`n aangedreven rollen rem-bank een beetje ouderwets en schadelijk voor de auto , m.n. de automaat ,de remmen zelf , aandrijfassen etc....
maar goed dat is mijn mening , ben al blij genoeg dat hij weer een vol jaar APK heeft.

bedankt voor het meedenken , groetjes limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.