Renault Laguna: LPG-installatie schakelt niet over op gas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Sinds vorige week schakelt de G3-installatie van Eurogas niet over op gas. Het LEDje van de keuzeschakelaar knippert ook niet. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Vorig jaar is de gascomputer vervangen, dus die zou het niet mogen zijn. Zijn er eenvoudige dingen die ik eerst kan checken?

MarcelJEV

Geplaatst door MarcelJEV (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ya4442 (0), 16 jaar geleden

hoor ook je geen klik van het relais

MarcelJEV (0), 16 jaar geleden

Voor zover ik weet hoor ik helemaal niets. Waar zit dat relais precies?

ya4442 (0), 16 jaar geleden

bij de gastank dat relais hoor je meestal een klik geven als hij overschakeld naar gas

MarcelJEV (0), 16 jaar geleden

Dat relais krijgt geen spanning. De gas/benzine-schakelaar staat wel onder spanning, maar het LED-lampje randt of knippert niet (krijgt wel een kleine spanning).

ya4442 (0), 16 jaar geleden

dat relais krijgt spanning pas spanning als hij overschakeld op gas als je de klik niet hoort zal hij ook geen spanning krijgen moet je de zekering nakijken zit meestal bij de accu

MarcelJEV (0), 16 jaar geleden

Beide zekeringen van de LPG-installatie (7,5 en 30 A) doen het goed.

luca1 (0), 16 jaar geleden

De spoel gaat regelmaltig stuk van de gastoevoer ff wisselen met de choco spoel dan zie je of hij loopt en dan vernieuwen,
Kan ook nog de kabel naat de tank zijn bj de achter brug gaan ze wel eens stuk.
Gr jan

MarcelJEV (0), 16 jaar geleden

Het probleem is nu verholpen. Bij de gasspecialist hebben ze een andere computer aangesloten; alles bleek toen te werken. Dus ik heb een nieuwe gascomputer er op gezet. Gelukkig was het een garantiegeval, want 9 maanden geleden was de computer al vernieuwd (geen gereviseerde maar echt een glimmende nieuwe). De installatie werkt nu weer naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.