Renault Laguna: lucht in remsysteem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo,
ik heb hier een appart gevalletje lucht in remsysteem. na ontluchten, wat al niet heel makkelijk gaat blijft de auto in dit geval meer dan een half jaar goed. nu voor de zoveelste keer binnen met het pedaal onderin. dan ga je ontluchten en wordt het langzaam aan weer beter. l.a. de eerste keer een druppeltje lucht, maar niet noemenswaardig. remolie wordt ook na een half jaar al lichtbruin. Mijn inziens is het gekomen na achterremblokken vervangen te hebben (1,5 jaar geleden). hiervoor heb ik al eens de achterremklauwen vervangen en nu staat de auto weer binnen. uitwendig geen lekkage's en alle nippels/koppelingen staan goed vast. Nu verdenk ik als laatste de abs pomp of hoofdremcilinder.
maar eigenlijk vraag ik me af of er wel lucht in het systeem kan komen zonder uitwendige lekkage?? reservoir zit ook voldoende vol, dus koppelingscilinder of dergelijke zou het ook niet kunnen zijn. en een kapotte rembekrachtiger heeft als gevolf dat je pedaal kei en kei hard word (2 maal gehad bij andere laguna's) dus dat sluit ik ook maar uit. iemand nog een idee hierover?

mvg, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vermoed de hoofremcilinder dit heb ik als eens meer gezien. Als je het systeem geheel ontlucht hebt, en je het pendaal hard trapt zonder draaiende motor. Houdt dan het pendaal ingetrapt en start de motor dan moet het pendaal zo goed als naar beneden zakken, en tijdens pompen moet het pendaal weer gedeeltelijk terug komen dan is de rembekrachtiger goed. Als tijdens het rijden het pendaal niet goed aan voelt en teveel naar beneden zakt zit het probleem zich 100% in de hoofremcilinder!

timhoeks (0) PRO, 13 jaar geleden

maar bas, hoe verklaar je dan dat het zo lang duurt? nu weer ontlucht en de klant wil het weer aanzien voor het geval hij het weer zomaar een hlf jaar volhoud.. dus kan er nog weinig nieuws over melden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.