Renault Master: master niet hoger dan 2500 toeren stationair

Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

hallo,
ik heb hier een master die stilstaand stationair niet boven de 2440 toeren wil. als ik er mee rij doet ie dat wel, moeite loos. er zitten geen storingen in. koppelings en remschakelaar werken en ook als ik hun stekkers lostrek gaat ie niet boven de 2440 omw/min. dit is ivm het roetmeten wat ik op deze manier niet kan doen. weet iemand wat dit zou kunnen zijn?
groeten, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Bouwjaar zou hier wel helpen.
Misschien een beveiliging die werkt als de auto niet rijdt (snelheids signaal 0)? Zou wel lachen zijn.
Wat doet de injectiehoeveelheid bij 2400 toeren en vlak daarboven als hij in zijn limiet loopt?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij hoordt dit zo bij Renault. Kan me vaag zon verhaal herinneren, maar welk merk... Volgens mij had dit met bescherming voor de motor te maken. (leuk als je een roetmeting moet doen ;) ).

timhoeks2 (0) PRO, 14 jaar geleden

zo ver heb ik eerlijk gezegt niet gekeken. maar het is duidelijk een beveiliging. stopt er exact bij 2440 mee. als ik mijn renault collega's bel zeggen ze allemaal ja heb ik ook wel eens gehad, maar niemand weet de oplossing meer! heb ik dat, haha. vaak zit het net als bij een trafic in een koppel of remcontact, maar dat heb ik mijn inziens uitgesloten.

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

Net zoals bij mercedes de koppeling een paar keer intrappen??

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

hoort gewoon bij deze auto is normaal niet verder zoeken!!!

timhoeks2 (0) PRO, 14 jaar geleden

ok, typisch! maar staat inderdaad in roetmeet procedure dat je zelf het maximum toerental ingeeft. dus was bij deze inderdaad geen probleem.
kan dit hoofdstuk ook weer gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.