Renault Master 2007: Service interval resetten?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2500

Renault master onderhoud uitgevoerd.
Paar maanden later geeft ie aan over x aantal km service interval resetten.
Dit lukt mij alleen niet!
Wat heb ik geprobeerd;
contact aan knop op dashboard igedrukt houden(helemaal niks)
Contact aan boardcomputerknop(rechterhendel) inhouden (helemaal niks)
Contact uit en aan zetten ondertussen boardcomputerknop(rechterhendel) inhouden Begint er van alles te knipperen lijkt of je instellingen kan veranderen maar niet de service interval resetten!
Bijde knoppen en de rem met contact aan( niks)

De melding zie je alleen bij het contact aan zetten daarna niet meer ook niet terug te vinden! Wel blijft het sleutel icoon branden!

Wie weet hoe dit moet??

Geplaatst door

D. de Bruin (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

zie instructie boekje
iets van bij contact uit vol gas en dan op contact zetten en dan tegelijkertijd drie keer de rem intrappen

Idd werkt perfct en stond in het boekje! Gas in drie keer op de rem en dan 10 sec gas in houden met ontsteking aan.
Nu zie je alleen een leeg display als je het contact aan zet en moet je op de hand naar bv de km stand gaan. Zi hier niet een soort geheugen op dat ie de laatste selectie weer oppakt bv cruisecontrol of dagteller of totaal km stand?

D. de Bruin 0

14 jaar

nee dat hoort zo spring vanzelf verder na enige seconden

Oke.
Bedankt voor de snelle reactie en uitleg! Ik ben hier erg mee geholpen!

D. de Bruin 0

14 jaar

Beste mensen,
heb gelijkaardig probleem, dat, tenzij ik het slecht uitgevoerd heb, met bovenstaande tips niet opgelost geraakt.
Ik was bij m'n vorige olieverversing getuige dat de teller tot de volgende beurt op 15000km gezet werd.
Vandaag brandt m'n oranje service sleutellichtje en krijg ik de melding olie verversen...wat inderdaad 15000km later zou kunnen zijn....echter in het boekje staat dat dit eigenlijk maar moet om de 20000km. Ik had daarom eveneens de service terug met 5000km verhoogd en van het constant oranje sleuteltje vanaf geraakt.
Oh ja... ik heb een Megane Grandtour 1.5 Cdi van 2007
alvast bedankt voor jullie reacties

hemelshoek 0

14 jaar

en wat is nu je vraag?

de vraag was identiek aan de hoger gestelde: hoe kan ik de teller terug resetten, zeg maar naar een toestand waarin de olieverversingsmelding pas binnen 5000km komt en dat ondertussen dat oranje sleutellichtje tot die tijd wegblijft. De hoger beschreven tip van gas en 3x remmen enz. lijkt niet te werken (bij dit model? of doe ik het fout?)

hemelshoek 0

14 jaar

werkt niet bij deze auto je kan hem terugzetten dmv op je ruitenwisserhandle zit een drukknop voor de boordcomputer deze net zo lang indrukken tot dat hij olie verversen aangeeft dan deze knop vasthouden waarsch. gaat deze dan 30.000 tot olieverversen aangeven.

Jeroen bedankt voor je antwoord.

Je 1ste antwoord was inderdaad de oplossing: drukknop wisser tot olie verversen en ingedrukt houden....deze melding begint dan te knipperen en geeft dan 20000 km (geen 30000) aan waarna je terug loslaat...oranje sleutellichtje weg. In mijn geval moet ik zelf wel herinneren aan een vroegere verversing (zie verhaal hoger)
Wat betreft je 2de antwoord: de tekening met uitleg: super handig dat je dat op die manier doorgestuurd hebt maar voor mij niet van toepassing. In het model 2007 is knopje B niet aanwezig.

nogmaals dank

hemelshoek 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.