Renault Megane: Megana Coupe 2.0 16V vermorgen kwijt

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goededag allen,

Sinds een tijdje ben ik de gelukkige eigenaar van een mooie Megane Coupe 2.0 16V. De laatste 3 weken zit ik alleen met een probleem waar ik niet uit kom. De auto draait erg laag stationair en niet stabiel. Op zich geen ramp, kwestie van het pootje even op het gas houden 's ochtends. Maar als de auto opwarmt en het eerste streepje aanraakt van de temperatuurmeter verliest de auto al z'n vermogen. Ik parkeer de auto dan zo snel mogelijk, start hem opnieuw en dan is het probleem weg en rijdt ie goddelijk.

Uit m'n brommertijdperk kan ik herrineren dat het ongeveer hetzelfde voelt als rijden met je choke open. Je geeft gas maar alles wat er gebeurd is een dikke 'bwoaaaap' en een motor die bijna afslaat.

De verkoper heeft me direct gewezen op het lage, onstabiele stationair lopen en weet dat aan 'een sensor' die hij direct had besteld en nog ingebouwd moet worden. Geen idee of mijn probleem daar ook meteen is verholpen...

Iemand enig idee wat het kan zijn??

Floris

Camickaeze

Geplaatst door Camickaeze (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Floris als dat bij de koop bedongen is ,laat hem zijn gang gaan. Niet alles kost scheppen geld. Temp. sensor van Bosch ong. 15 E. Succes.

Camickaeze (0), 13 jaar geleden

Hi Punt,
Ik ga ook zeker niet (laten) prutsen op dit moment, maar het zou prettig zijn als het een bekend probleem was en iemand me met enige zekerheid kan vertellen wat er aan de hand is :)

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt de ecu ook uit laten lezen want vanzelf gaat het euvel niet weg . Vr.Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.