Renault Megane: Vervangen bovenste (pedaal) koppelingscylinder

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15DCI

Best Forum,

Ik heb een lek in het koppelingscircuit van mijn 2005 Megane 15DCI. Er lekt (rem)vloeistof bij het intrappen van de koppeling. De vloeistof komt van een onderdeel achter het luchtfilterhuis. Ik begrijp dat er een koppelingscylinder zit achter dit luchtfilterhuis, tegen het schutbord. Je kunt er lastig bij en weinig zien zonder e.e.a. te demonteren, maar ik ga er vooralsnog vanuit dat deze bovenste koppelingscylinder lek is.

Hoe vervang is deze? Ik wil het zelf gaan doen. En moet het systeem na vervangen ontlucht worden, of gebeurt dit automatisch? Heeft iemand svp een stap voor stap beschijving? Eventueel met een foto of schema!? Dat zou mij een heel stuk op weg helpen.

Bedankt!

Erik

ErikMegDCI

Geplaatst door ErikMegDCI , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

trucker0werner PRO, 11 jaar geleden

betreft het ontluchten dan moet je de leiding een klik losgooien bij de bak
dan pedaal trappen en lucht eruit laten komen. leiding terug klikken en dan kijken of de koppeling goed aanvoelt
zo door gaan en dan is het ontluchten gedaan. controleer wel je remvloeistof voor je begint want dat gaat zakken. het zal niet zo ver zakken waardoor je rem niet werkt maar wel weer lucht in je koppeling systeem
dus voor nop jan bezig geweest met ontluchten

verder onderdelen losnemen waardoor je het werk makkelijker maakt en met goeie technische kennis kom je al een heel eind

ErikMegDCI, 11 jaar geleden

Bedankt - probleem opgelost.

Koppelingsleiding is vervangen. Daar zit een demper tussen (niet bij alle modellen blijkbaar) en die bleek lek. Nieuwe leiding: ca 60 euro.

tx Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.