Renault Megane: Motor slaat spontaan af

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8V

Sinds een aantal weken slaat mn motor af tijdens het rijden. Het begon met koude motor, maar nu ook met warme motor. Probeer ik dan direct te starten, verzuipt hij en als hij dan toch aanslaat loopt hij maar op 3 cilinders. Als ik dan na een paar minuten start krijg ik hem met pijn en moeite (en alleen met volgas)weer aan . Ik heb alle connectors, massapunten en gasklephuis gereinigd. Brandstofpomp ok, slangetje van Map-sensor vervangen (deze was gescheurd). Bougies, bougiekabels en BDP sensor vervangen. Het vreemde vind ik, dat dit niet altijd voorkomt en dat als de motor loopt, je verder niks merkt. Alleen vandaag had ik even dat wanneer ik bij deellast naar vollast ga, de motor inhoudt/afslaat. Is er iemand bekend met dit probleem? Alvast bedankt!

Benj81

Geplaatst door Benj81 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Roland10251 (0) PRO, 13 jaar geleden

De BDP sensor gaat vaak kapot, heb je daar een orginele ingezet met een nieuwe stekker? Er zijn ook ooit problemen met de verbinding tussen de stekker en de kabel.

Benj81 (0) PRO, 13 jaar geleden

ja, BDP sensor is compleet met stekker vervangen. Maakt helaas geen verschil.

fitz (0), 13 jaar geleden

klinkt een beetje als een defecte map-sensor.... ik heb er in mijn autoleven al 3 kapot gehad, hoewel garages beweren dat ze nooit kapot gaan

Benj81 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vandaag nog even mn stappenmotor eraf gehaald, gereinigd en gesmeerd. Als ik deze aanstuur met de probe werkt hij perfect. Tevens een nieuwe pakking gemonteerd. Toen eens even de stekker van mn ECU erafgehaald. Alle pennen waren licht geoxideerd. Even voorzichtig opgeschuurd en ingespoten. Dacht even dat het probleem was opgelost, maar net toen ik wilde instappen om een proefrit te maken sloeg hij weer af. Ik begin nu zelf ook te twijfelen over de MAP sensor. de bevestigingsclips zijn afgebroken dus de sensor heeft los liggen rammelen. Als ik met draaiende motor de stekker eraf trek slaat motor gelijk af, maar start (stekker weer aangesloten) direct daarna probleemloos. Dit in tegenstelling tot wanneer de auto zelf afslaat. Ik ga morgen maar eens kijken of ik ergens een MAP sensor uit kan halen, ik moet toch wat... Als iemand nog andere suggesties heeft hoor ik dat natuurlijk graag. Ik houd jullie op de hoogte. Bedankt voor het meedenken!

fitz (0), 13 jaar geleden

loopt ie in de noodloop wel goed? dwz met bijvoorbeeld de stekker van de mapsensor eraf starten en rijden...

Benj81 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik de stekker van de MAP sensor eraf haal, slaat ie gelijk af. Ik heb zojuist een andere MAP sensor geprobeerd en het lijkt een stuk beter. Het duurt iig langer voordat ie afslaat. Ik heb de minklem maar eens losgegooid. Zal straks eens gaan proefrijden. Als het dan nog niet goed is staat ie vanavond nog op marktplaats;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.