Renault Megane: Megane 2 1.9 dci

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

mijn vraag is waar zit de temperatuursensor van een megane 2 1.9 dci volgens mij is het bouwjaar iets van 2006

de anwb was laatst namelijk voor een ander probleem bij de auto maar deze las hem uit en zei dat ook de temperatuur meter aangaf dat de computer dacht dat het buiten min 40 was... oftewel temperatuursensor is defect.... maar waar zit deze bij een megane 2?

alvast bedankt... vr groet rens

serpentoflight

Geplaatst door serpentoflight , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

abc PRO, 10 jaar geleden

buitentemp.sensor zit onder in de rechter buitenspiegel

Heino4267, 10 jaar geleden

Je hebt twee sensoren: die voor de buitenluchttemperatuur (die waarde wordt weergegeven in je dashboard, dus daar heb je de ANWB niet voor nodig, dat zie je zelf als die defect is) zit in je rechterspiegel en die voor de koelwatertemperatuur zit voor op je motorblok. Die laatste lijkt mij de boosdoener als je door de ANWB wordt verteld (dus zelf niet kunnen zien) dat hij verkeerd aanwijst.

Als het toch de sensor in de rechter buitenspiegel is, is de stekkerverbinding bij de voeten van de passagier rechts (net voor de deurstijl achter de bekleding) óók een bekende foutbron (slechte verbinding).

serpentoflight, 10 jaar geleden

het feit is dus dat de anwb heeft gezegt dat de ecu dacht dat het -40 was.... dus de computer dacht dit van de auto niet de boordcomputer deze geeft netjes de goeie waarde aan van de buitentemperatuur,

dus het lijkt mij dat dan de temperatuursensor op het blok kapot is?
dus deze zit voor op het motorblok?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.