Renault Megane: megane II start uitzichzelf zonder keykaart

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

ik heb een megane die spookt de auto start soms uitzich zelf zonder dat de keykaart er in zit motor slaat niet aan maar startmotor blijft wel draaien kan niets meer doen totdat accu leeg is.

wanneer de motor langer dan 1 minuut stationiar draait gaat de start motor ook draaien en probeert hij de motor te starten.

tijdens het rijden zijn er helemaal geen problemen.

wie weet het of heeft een electrich schema zodat ik het kan zoeken

alvast bedankt voor de reacties

freerkSpeelman

Geplaatst door freerkSpeelman , lid sinds 12 jaar geleden

16 Reacties

w_vahl PRO, 12 jaar geleden

controleer de aansluitingen op de startmotor maar eens, die zitten achter het blok onder het uitlaatspruitstuk (vrij dicht erop). Misschien sluiting daar. Wel moeilijk te zien zonder brug. suc6

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,

maar er zit al een nieuwe startmotor op!!!

w_vahl PRO, 12 jaar geleden

voor dit probleem of een ander probleem??? Kan zijn dat ze de startmotor aansluitingen scheef erop hebben gezet... Als dat niet het probleem is dan zit er ergens anders een behoorlijke sluiting in. Bedrading controleren van de startmotor, die lopen rechts naast het blok over de versnellingsbak richting accu, kan dat de bedrading tegen de uitlaat aan ligt of op de versnellingsbak

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

de startmotor is vervangen omdat hij niet altijd met een aansloeg is mij verteld.

ga het vanavond even uitzoeken. desnoods koppel ik de schakeld draad van de startmotor los en doe hier een lampje aan wanneer hij dan langer dan 1 minuut stationair loopt zou deze moeten gaan branden.

heb in een ander forum ergens gelezen dat het ook de vliegwiel sensor kan zijn?? Wanneer ik namelijk het toerental hoog houd gebeurt het niet.

w_vahl PRO, 12 jaar geleden

vliegwielsensor geeft toerentalsignaal aan ECU, heeft niets met aansturing startmotor te maken, evt wel met niet aanslaan van de motor.
Als de auto uit zichzelf de startmotor aanstuurt zonder kaart erin en dus niet aanslaat (omdat de computer dit niet toestaat want dit is niet de bedoeling dus geen injectie en geen vonken) wijst dit enkel en alleen op een kortsluiting. De enige keer dat ik met een vergelijkbaar probleem in aanraking kwam lagen de aansluitingen van de startmotor bijna tegen het spruitstuk door verkeerde montage en met warmworden en uitzetten kwamen ze tegen elkaar aan. Helemaal omdat de startmotor eraf is geweest lijkt me dit een mogelijke oorzaak. Goed idee wel van het lampje!!! Kan zijn dat het dan wel normaal werkt omdat je dan de kortsluiting al opgelost hebt dus wil je zekerheid hebben dan moet je dat voor het loshalen controleren. Ben benieuwd, ik hoor het wel!! groetjes

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

Hoi Wouter,

de brug was gisteravond bezet wordt pas morgen voor dat ik er naar kan kijken zodra ik de oplossing heb gevonden laat ik het je weten.

gr Freerk

Icedude PRO, 12 jaar geleden

LOL, ja dat moet het wel zijn wat Vahl zegt; Renault maakt ook gebruik van een zogenaamde "safetyline" en dus is het softwarematig ONMOGELIJK dat de auto uit zichzelf gaat starten; ik ben wel benieuwd! :)

pieterp9094 PRO, 12 jaar geleden

Softwarematig iets onmogelijk maken is onmogelijk in software ;-)

Icedude PRO, 12 jaar geleden

Dat zei ik ook altijd totdat ik het safetylinesysteem van Renault had gezien......maar ik snap wat je bedoelt.......maar toch is het onmogelijk :)

willyvan PRO, 12 jaar geleden

Misscien Upc Langs Accu Stuurt Startmoter Aan Gaan Vaak Stuk Vocht Erin

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

afgelopen weekend startmotor los gehad niets kunnen vinden voor de zekerheid de schakeldraad verlengt en een aan/uit schakelaar er tussen gemonteerd probleem heeft zich niet meer voorgedaan.
Wel heb ik nu een ratelend geluid als ik hem voor de eerste keer start heb de starterkrans al helemaal bijgevijld aangezien deze was beschadigd door het vanzelf starten.

iemand nog tips?

abc PRO, 12 jaar geleden

komt het geluid van de disributie zijde of bak zijde

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

Ik heb nog niet gekeken waar het geluid vandaan komt als het van de distributie zijde komt zal het wel de Nokkenasversteller zijn vermoed ik?
weet iemand ook wat deze kost? Hoor ook dat er een speciale workarround van renault is om deze nokkenasversteller te monteren?

abc PRO, 12 jaar geleden

ja kost 167,- ex btw daar komt dan nog een distrbutie set en waterpomp bij

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

De distrubutieriem is bij 130dkm vervangen hoe erg is het als ik er mee doorrij? (hij staat nu op 176dkm)

waarom moet de waterpomp worden vervangen?

abc PRO, 12 jaar geleden

hoe erg het is om mee door te rijden weet ik niet ,de water pomp wordt aanedreven door de distr,riem en als ie nadien gaat lekken moet weer alles los

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.