Renault Megane: Megane start slecht en houdt in

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

De motor start moeilijk en liep stationair onregelmatig. Ik heb de stappenmotor schoongemaakt en de bougies vervangen, dit heeft wel geholpen.

Nu, een paar weken later, start de auto opnieuw moeilijk, loopt stationair onregelmatig (maar minder dan eerst) en houdt in als ik in een versnelling zit. Hij komt wel op toeren als ik gas geef in vrij, maar in een versnelling blijft hij op stationair en lijkt wel alsof hij af wilt slaan.

Ik heb de zoekfunctie gebruikt, over het moeilijk starten heb ik gevonden dat een BDP sensor en stekker vervangen kan worden, maar helpt dit ook tegen het inhouden of heb ik een ander probleem?

Met vriendelijke groet,
V de Vries

VinSoft

Geplaatst door VinSoft , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

AS1, 14 jaar geleden

controleer eens het slangetje naar de MAP-sensor.

anders temp. sensor of map-sensor stuk

VinSoft, 14 jaar geleden

Allereerst bedankt voor de reactie,

Ik heb de slang van de map-sensor gecontroleerd, hij zit er goed op en ik kon ook geen lek vinden. Dus zou een (de?) temperatuursensor of de map-sensor kapot zijn. Kan iemand uitleggen hoe dat zit? Overigens word het slechter nu: starten gaat nog even moeilijk maar zelfs in vrije versnelling lijkt het wel alsof hij af gaat slaan. Even wat gas geven helpt wel, maar is natuurlijk niet de bedoeling

Met vriendelijke groet,
V de Vries

AS1, 14 jaar geleden

als je een multimeter hebt dan kun je de temp en map sensor nameten.
Anders zou ik 'm even laten uitlezen. BDP-sensor is ook verdacht.

VinSoft, 14 jaar geleden

Multimeter is onder het stof vandaan. Hoe moet ik de map-sensor meten en wat zijn de waarden? Waar zit de temperatuursensor?

Stomme vragen natuurlijk, maar de vraagbaak komt morgen pas in de bus. Als dit allemaal in de vraagbaak staat kom ik er hopelijk zelf wel uit.

Is er een test (bijvoorbeeld de map-sensor lostrekken terwijl de motor draait -> afslaande motor betekent werkende map-sensor) waardoor ik kan zien welk onderdeel niet goed meer is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.