Renault Megane: Af en toe ratelende of blauwwit rokende 1.9 diesel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Soms na het starten en soms bij het rijden met laag toerental begint de motor een nagelend geluid te maken, of houdt in en geeft blauwwitte rook. Na een paar keer gas geven gaat het meestal snel over.
Uit laten lezen, maar niets te vinden.
Vervroeger van brandstofpomp zou niet goed werken waardoor ie steeds van tijd af raakt. Het electrische vervroegingsventiel is vernieuwd, maar geen resultaat.

Wie weet welke sensoren het inspuittijdstip bepalen?
Welke sensoren zijn niet uit te lezen bij een storing?


De brandstofpomp is een lucaspomp.

peter

pdw

Geplaatst door pdw , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

RolandK10257, 14 jaar geleden

Is het een normale diesel of turbo diesel en wat is de km stand ?

pdw, 14 jaar geleden

Het is een 1.9 diesel zonder turbo. De km stand is 246.000. Het is een megane scenic.

ritchie7, 14 jaar geleden

ik heb precies dezelfde auto en begint nu ook dat verschijsel te krijgen bij km.stand 260.000. (bouwjaar 1999) ik denk dat de verstuivers versleten en vervangen moeten worden. ik neem nu nog geen actie omdat het niet vaak voorkomt bij mij. mocht ik weten wat het is geweest laat ik het wel even weten op dit forum.

groet, richard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.