Renault Megane: Melding "Injectie controleren" verschijnt, vermogenverlies

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dCi

2 weken geleden kwam de melding "Injectie controleren" tevoorschijn, en was het vermogen van de motor enorm gedaald. Dit leek zich enkel voor te doen op het moment wanneer ik mijn koplampen (xenon) inschakelde tijdens het rijden of bij het starten. Na de wagen even aan de kant te zetten en opnieuw te starten, bleek het probleem (voor even) verholpen te zijn. Toch heb ik de computer van de wagen laten uitlezen door een erkende Renault-garage en hieruit bleek dat deze storing afkomstig was van een storing op één of andere kabel. Dit kon ik eventueel nog thuisbrengen in het hele xenon-verhaal (deze durven nogal eens storing geven omwille van electromagnetische velden e.d.), dus heb ik de xenon-installatie volledig laten vervangen (nieuwe ballasten en lampen), kostprijs €350. De garagist vertelde mij dat hij de kabels een beetje anders gelegd had om deze storing tegen te gaan
Het probleem blijft zich voordoen, zo erg nu dat zelfs wanneer mijn lichten niet aan staan, de storing continue voor blijft staan.
Heb alle zekeringen nagekeken, de batterij (massa) even losgekoppeld... zonder resultaat.
Deze morgen ben ik weerom naar dezelfde garage gegaan daar het echt niet prettig rijden is met een 115pk motor die met moeite 90km/h haalt. Dan kwam volgend verhaal op de proppen: Enkele maanden geleden werd er een "druksensor" van de automatische versnellingsbak vervangen omdat die de storing "Transmissie controleren" veroorzaakte, dit zou er iets mee kunnen te maken hebben, maar zeker is hij niet. In tegendeel, ik vind zelfs dat hij er zeer raar over doet!
Ook viel mij net te binnen dat ik, enkele dagen voor de storing het eerst opkwam, per uitzondering diesel getankt had bij een ander tankstation (Shell - Borsbeek), dan waar ik altijd ga (Esso). De diesel was er goedkoper dan bij Esso (wat niet normaal is voor Shell).

Woensdag gaat de wagen binnen voor het vervangen van een sensor (welke weet ik niet juist). Straks ga ik ook zo'n additief halen voor in mijn brandstoftank te gieten, in de hoop dat het probleem hiermee (tijdelijk) is opgelost.

Als er mensen zijn die raad hebben, deze is altijd welkom!

JethroC

Geplaatst door JethroC , lid sinds 12 jaar geleden

1 Reactie

JethroC, 12 jaar geleden

Probleem is verholpen, dealer heeft eerst de inlaatluchtklep gereinigd, maar na enkele km's te rijden kwam het probleem terug. Inlaatluchtklep vervangen en probleem is opgelost.

Hartelijk dank voor alle reacties ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.