Renault Megane: Renault megane cabrio kapje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

hallo, ik heb een renault megane cabrio en mijn ruitje achterin is kapot
ik heb nieuwe kapjes gevonden die goedkoper zijn dan het ruitje te laten vervangen

heeft iemand ervaring met deze kapjes te vervangen


Mvg Jens

Yenzzz

Geplaatst door Yenzzz , lid sinds 12 jaar geleden

8 Reacties

Renécabrio, 12 jaar geleden

Wat voor een "kapjes" bedoel je. En als je geen 2 linkerhanden hebt is het ook zelf te doen. Ik heb mijn ruitje vorige week vervangen en heb geen technische opleiding gehad. (+/- 250 euro)

Mvg René

Yenzzz, 12 jaar geleden

[quote=Renécabrio]Wat voor een "kapjes" bedoel je. En als je geen 2 linkerhanden hebt is het ook zelf te doen. Ik heb mijn ruitje vorige week vervangen en heb geen technische opleiding gehad. (+/- 250 euro)

Mvg René[/quote]
als kapje bedoel ik de gehele buitenbekleeding

U heeft deze zelf vervangen hoe heeft u dit gedaan?

mvg Jens

Renécabrio, 12 jaar geleden

Het ruitje zit er in geritst. Eerst maak je aan de buitenkant een strook van 15 cm middenonder het ruitje los. Je haalt dan de klemmetjes die aan het begin en het eind van de ritssluiting zitten eraf. Dit gaat het gemakkelijkst als je de achterboog van de kap omhoog zet Hierna kun je met de plastic strijker de ritssluiting voorzichtig openen tot de hele ritssluiting los is. Vervolgens neem je de nieuwe ruit en meet hem uit zodat hij in het midden van het gat zit. (belangrijk anders krijg je allerlei golven in het ruitje. Nu moet je met z'n tweeen werken. Een persoon houd de ruit op z'n plaats en de ander ritst, met het bijgeleverde gedeelte om te kunnen ritsen, van BINNENUIT de twee helften aan elkaar. Dit gaat moeilijker dan het lijkt. Als je helemaal rond bent met de rits zie je vanzelf of hij goed zit. (geen golvingen in de ruit, anders moet je hem weer losritsen en het ruitje een stukje opschuiven) Vervolgens zet je het begin en het eind van de ritssluiting met de klemmetjes weer vast. Hierna kun je met de strijker het gedeelte stof wat rondom uitsteekt voorzichtig onder de rubberen rand steken waarbij een andere persoon tegendruk geeft aan de binnenkant.. Hierna kun je de hele rand op het plakkende gedeelte van het ruitje wrijven waarbij een andere persoon weer tegendruk geeft aan de binnenkant. Het kostte mij 3,5 a 4 uur in het totaal, maar je hebt wel voldoening van je werk als je weer door je achterruit kunt kijken. BELANGRIJK is dat je de kap hierna 48 uur niet opent zodat alles goed op zijn plaats rekt en strekt. Pfffff Succes

Yenzzz, 12 jaar geleden

en waar koop je zo een ruitje dan?

de renault garage in belgië rekent 380€(geplaatst) !

Highway PRO, 12 jaar geleden

[quote=Yenzzz]en waar koop je zo een ruitje dan?

de renault garage in belgië rekent 380€(geplaatst) ![/quote]
Marktplaats of Ebay.

Yenzzz, 12 jaar geleden

[quote=toezicht][quote=Yenzzz]en waar koop je zo een ruitje dan?

de renault garage in belgië rekent 380€(geplaatst) ![/quote]
Marktplaats of Ebay.[/quote]
Hoe noemen we dit dan het best ? want heb geen idee hoe dit noemt

(nog klein vraagje waar zie je welk kleur je wagen heeft?)

Renécabrio, 12 jaar geleden

Het ruitje kun je los bestellen bij de renaultdealer. Het onderdeelnummer is 7701042530. Als je je rechterportier opent zie je een sticker aan de binnenkant van de deuropening. Hierop staan alle gegevens van je auto. Neem ook eens een kijkje op het forum van meganeclub.nl. Hier staat een uitleg over de sticker. (even zoeken op "kleur auto")

Renécabrio, 12 jaar geleden

Ik heb het even opgezocht en de volgende link gevonden:
http://www.uniquecarsandparts.com.au/col....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.