Renault Megane: Melding "Inspuiting controleren" + moeilijk starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5DCI

Hallo,

Sinds 2 weken krijg ik de servicemelding "inspuiting controleren". Deze melding brand constant.
Ik ben ermee naar de Renault-dealer gegaan en deze hebben de computer uitgelezen. Ze gaven aan dat er een sensor (verbrandingstemperatuur-meter) los zat én dat de gloeibougies vervangen moesten worden. De sensor vast laten zetten en besloten de gloeibougies zelf te vervangen. De melding was ná het vastzetten van de sensor 2 dagen weg. Ging weer branden en is, ook na het vernieuwen van de bougies, niet meer weggegaan.
In eerste instantie merkte ik niets aan de auto. Sinds een week heeft hij startproblemen. Dit is alleen met een koude motor (of als de auto minimaal een uur of 3 heeft stilgestaan). Ik moet de start-knop soms 3 x indrukken; de startmotor slaat dan wel aan, maar de motor zelf niet. Zodra hij aanslaat komt er een flinke pluim zwarte rook uit de uitlaat en loopt de motor niet helemaal lekker. Echter, zodra ik even het gaspedaal in heb gedrukt (en nog voordat ik de straat uit ben gereden) loopt hij prima en heb ik nergens meer last van! Tijdens rijden merk ik dus niets.
Heb overleg gehad met de Renaultdealer omdat ik heb gedaan wat volgens de melding bij uitlezen moest gebeuren. Ze geven aan het dan niet zo te weten en zullen hem helemaal na moeten lopen...vóórdat ik dat ga doen, wil ik graag van jullie weten of iemand het probleem herkent???

Dank!

Elise84

Geplaatst door Elise84 , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

chslab, 10 jaar geleden

lijkt wel of de verstuivers smerig zijn

jeroen5305, 10 jaar geleden

Vaak kun je beter naar een dieselspecialist gaan, die zien meer verschillende problemen voorbij komen en hebben vaak meer ervaring dan dealers. Het kan goed zijn dat de brandstoftiming verkeerd staat, dit heb ik een keer aan de hand gehad met een 1.9DCI en was bij de dieselspecialist snel en redelijk goedkoop opgelost.

Renaultmonteurtje PRO, 10 jaar geleden

eerst maar weer eens uitlezen en de foutcode incl omschrijving hier plaatsen

primera p11, 10 jaar geleden

Het is vaak ook niet een kwestie van vervangen van wat het kastje aangeeft.
Het lijkt zo simpel,uitlezen en dat vervangen wat er staat,maar in de garage kijken ze vaak wat verder dan hun neus lang is.
Ondanks het uitlezen kan er ook een andere oorzaak zijn met als gevolg deze storing.
Maar dat beoordeelt een monteur pas als deze met de auto aan de gang gaat.

Rachid ait, 4 jaar geleden

Beste ik heb de zelfde probleem aan de hand heb 1 injector vervangen fout melding gewist en de auto was 3dagen een orde tot gister avond na rijden gaf die me het zelfde probleem weer vanmorgen starte die weer moeilijk na de derde keer wat is de oplossing 😳😳

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.