Renault Megane: Melding "kaart niet herkend" op boordcomputer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Stapte in de auto, voerde mijn Renault kaart in en kreeg de melding "kaart niet herkend" op het display. Dit terwijl hij het al die keren daarvoor altijd goed heeft gedaan. Gelukkig was ik nog thuis, dus de tweede kaart maar gepakt en die deed het wel goed. Het openen en sluiten van de portieren ging overigens met de defecte kaart zonder problemen dus naar mijn idee is de batterij niet leeg. En omdat dit zo plotseling gebeurt vertrouw ik de tweede kaart eigenlijk ook niet echt, klinkt gek misschien maar toch. De vraag is nu: kan een kaart zomaar kapot gaan zonder aanwijsbare redenen? En wat kost een nieuwe kaart bij de dealer? Is er iemand die hier ervaring mee heeft?
Ieder advies is welkom.

Groetjes,
Wolter

wolter1970

Geplaatst door wolter1970 , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

willyvan PRO, 10 jaar geleden

vrees dat de kaart is overleden gaan soms stuk heb er twee gehad met hetzelfe probleem

wolter1970, 10 jaar geleden

Enig idee wat een nieuwe kaart kost?

willyvan PRO, 10 jaar geleden

denk met inlezen erbij rond de 150 euro

wolter1970, 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Willy.
Neem morgen meteen contact op met de Renault dealer. Bedoelde je trouwens dat je 2 kaarten hebt gehad die niet werkten, of 2 separate gevallen waarbij de kaart niet werkte? Vind het namelijk niet echt een prettige gedachte dat een kaart zomaar stuk kan gaan.

willyvan PRO, 10 jaar geleden

twee gevallen maar kaarten van megane gaan zelden stuk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.