Renault MEGANE: Minder vermogen + ratelend geluid

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Hallo,
ik heb een probleempje met m'n auto (Megane 1.4 TCE 130) en hoop dat iemand me kan helpen. Wanneer je de motor start en stationair draait hoor je op de achtergrond een ratelend geluid, en hoe hoger de toeren, hoe luider dit geluid ook word. Lijkt te komen aan de kant waar de riemen Vd motor zitten. Tijdens het rijden houdt de motor in en mist vermogen, vooral boven de 2500 toeren. Ook wanneer de motor nog koud is heeft deze de neiging om zo nu en dan af te slaan. In het display geeft hij geen motorstoring aan, behalve een melding over een zwakke accu sinds net. Weten jullie misschien wat dit kan zijn?

Gr Sander

SanderdeM

Geplaatst door SanderdeM , lid sinds 3 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Deze motor heeft een distributieketting , zou kunnen dat daar iets mee mis is , als het nog de eerste accu is kan deze op zijn einde lopen , het geratel kan ook uit de dynamo komen die niet goed werkt wat dan de zwakke accu melding kan verklaren.
Haal de multiriem eens los en laat de motor dan nog eens lopen , is de ratel weg zit het in 1 van de door de multiriem aangedreven componenten , is de ratel er nog ga ik richting ketting , hiermee zou ik niet doorrijden .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.