Renault Espace: Motor Espace 'gromt' bij optrekken

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: F4R (zonder turbo)

Dit is mijn tweede Espace van dit type en ik heb het idee dat de motor veel beter hoorbaar is in de auto. Vooral bij toerentallen boven de 3000 hoor je 'm flink brullen. Benzine of LPG maakt niks uit. Ik kan het niet goed vergelijken aangezien ik de vorige niet meer heb, maar wellicht is dit een bekend probleem?

Hij rijdt verder prima, al stuurt ie ook wat zwaarder dan de vorige. Riemen zijn net vervangen en er zit voldoende stuurolie (en gewone olie!) in.

RenaultDriver

Geplaatst door RenaultDriver (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ewdijks (0), 15 jaar geleden

zit er misschien een kwitfit uitlaat onder?

RenaultDriver (0), 15 jaar geleden

[quote=ewdijks]zit er misschien een kwitfit uitlaat onder?[/quote]
Oei, dat weet ik niet. Kan dat een oorzaak zijn van meer motorlawaai? Ik zal er eens onder kijken, de originele uitlaat is uit een stuk dus als er een andere onder zit dan moet ik na de katalysator een verbinding zien, toch? Zou de uitlaat al vervangen zijn? De auto is nog maar 3 jaar oud... Misschien is de originele uitlaat lek, maar dan zou je dat toch ook aan de lampjes moeten zien, dan raakt toch de hele lambda-regeling in de war?

cielie (0), 15 jaar geleden

Controleer je luchtfilter,slang e.d,als dit niet goed aansluit krijg je een behoorlijk ander geluid

RenaultDriver (0), 15 jaar geleden

Ik heb er even onder gekeken, er is inderdaad geknoeid met de uitlaat. Hij is niet meer uit 1 stuk, en de verbinding is niet volgens de Renault instructies met een busje, dus ik vermoed dat er inderdaad geen originele uitlaat meer onder zit.

Aan de inlaatkant lijkt alles goed vast te zitten. Ik zal er dus nu wel een flinke tijd mee rond blijven rijden, want zolang de uitlaat verder goed is ga ik dat nog niet laten vervangen. Tzt komt er weer een originele onder, hopen dat het dan beter is.

ewdijks (0), 15 jaar geleden

Een kennis van mij heeft een espace met een kwikfit uitlaat, en dat ding gromt heel blikkerig...
dus vandaar mijn opmerking.
De uitlaat is verder niet lek?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.