Renault Espace: Renault espace type 3 uit 1997 start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i

Hallo,

Ik heb sinds 3 weken een renault espace uit 1997. Prachtige auto, en rijd ook prachtig.. en lekker ruim, wel handig met 3 kleine kinderen.

De auto heeft 148.700 km. gelopen.

Nu heb ik het volgende probleem waar al eens iemand hier een reaktie op gegeven heeft:

Als ik een tijd gereden heb, bijv. snelweg.. en ik duik een parkeerplaats op om even te pauzeren, en daarna weer verder wil, wil de renault niet starten. De startmotor gaat ook niet rond.. simpel, de sleutel omdraaien maar hij reageert gewoonweg niet. Draai ik de accuklemmen los, dan wil hij daarna wel weer starten. Maar heb ook een keer gehad dat dit truucje niet opging.

De batterijen van beide sleutels zijn vervangen, en het lampje van de startonderbreker gaat uit. De auto is vorige week door de garage waar ik de auto weg heb uitgelezen voor dit probleem, maar gaf geen storing aan.

Nou vertelde iemand mij hier, en heb ook al het 1 en ander gelezen, dat dan de BDP sensor vervangen moet worden incl. stekkertje. Aangezien de garage waar ik de auto weg heb niet een officiele renault dealer is, wil ik vragen of iemand dit probleem erkend, en waar ik die sensor kan vinden. En wat hij ongeveer kost inlc. nieuwe stekker etc.


Dus: waar in de motor kan ik deze stekker vinden? dan ga ik die laten vervangen. P.s. de garage heeft mij 3 maanden bovag garantie gegeven op de auto, dus de kosten zijn voor hun, alleen weet ik niet, dat idee krijg ik, dat ze daar weten wat er aan de hand kan zijn.

Ik hoor het graag.. want het is wel een lastig probleem.

max7580

Geplaatst door max7580 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de startmotor uberhaupt al niet rond gaat is het zeker niet de BDP sensor. Hoor je wel een klik als de sleutel om gaat of zelfs dat niet ?

Opzich is dit niet zo's moeilijk probleem, het is voor een beetje garage niet moeilijk om na te meten of er bij het starten spanning op de startmotor komt. Als dat het geval is maar deze gaat niet lopen zal de startmotor kapot zijn. Komt er geen spanning op de startmotor moet het in het contactslot, startonderbreker of bedrading naar startmotor zitten.

Andere Renaults hebben wel eens problemen met het kleine schuifstekkertje op de startmotor dat precies hetzelfde probleem oplevert als bij die van jouw. In deze gevallen is de stekker dan niet goed. Met uitlezen vindt je dit soort dingen niet.

max7580 (0), 15 jaar geleden

Hallo PieterP,

Allereerst bedankt voor de hulp! Nu kan ik weer wat verder zoeken.

Even een reaktie op jouw vraag of de startmotor uberhaupt al dan niet ronddraaid... het antwoord is NEE.

En het gekke is, dat deze storing alleen maar voorkomt als ik een hele tijd gereden heb, dus geen korte afstanden alleen lange.. en de motor goed warm is zeg maar..

Ik zal het kleine schuifstekkertje op de startmotor even controleren/schoonmaken, en bij de garage even laten meten of er ook spanning op de startmotor staat.. ook de bedrading zal ik laten controleren..

Maar het gekke ervan is, dat lijkt mij tenministe, als een startmotor niet goed meer is, dan doet hij het toch altijd niet?? Er kwam geen storing voor in het systeem, maar gaat een storing in de computer ook verloren bij het loshalen van de accu?? dacht van wel toch?

Kan het zijn, dat als de startmotor te warm wordt, dat hij dan gaat falen??

Bij korte ritten nergens last van.. en als hij een tijdje gestaan heeft ook niet...

Het is een heel gek probleem..

Verder is de auto 100%, behalve op wat gekraak aan de bijrijders kant na... Als ik een bocht maak met de auto naar links, dan kraakt hij rechtsvoor (bijrijderskant)...

Daar gaan ze 1 juli a.s. naar kijken..

Het valt allemaal onder de garantie, alleen moet het dan ook opgelost zijn..

Hoop ik

max7580 (0), 15 jaar geleden

En nog een reaktie:

Bij het rondraaien van de sleutel, hoor ik ook GEEN klik...

NIks..

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

zou het stekkertje vervangen die de stuurstroom verzorgt het is een paar minuten werk..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.