Renault Megane: motor gaat in de veilige modus eventueel map sensor?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Beste mensen,

Mijn Renault Megane, brandstof benzine/LPG geeft af en toe een service storing aan. Vervolgens gaat de motor in een soort veilige modus, wel met een hoog toerental. Wanneer ik de motor opnieuw start is de storing voorlopig weg maar komt de storing soms na twee dagen terug. Eerst heb ik de accuklemmen losgemaakt van de accu om zo de computer te resetten.
Gasklephuis schoongemaakt en de map sensor en de bekabeling bekeken. Mijn vraag hoe kan ik de map sensor checken. Als ik de map sensor iets optil tijdens een lopende motor gaat het toerental gelijk omhoog en komt de service storing in beeld
De dealer heeft code df079 uitgelezen. Echter wat betekent dit in relatie tot de storing.

Alvast bedankt voor het meedenken.

dick Bouw

Geplaatst door dick Bouw (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat het stationair toerental omhoog gaat als je de sensor iets optilt komt omdat er dan valse lucht langs de afdichtring wordt gezogen. Als de MAP-sensor defect is dan is er nauwelijks met de auto te rijden.

Df079 is een foutcode mbt het gasklephuis. Waarschijnlijk heb je die zelf veroorzaakt toen je het gasklephuis reinigde. Die foutcodewordt niet gewist met het losnemen van de accuklem.

Als alléén de melding 'service' op je display verschijnt dan is dat géén aanduiding van een motorstoring. In je instructieboekje staan alle omstandigheden beschreven waarbij de 'service' melding wordt gegeven.

dick Bouw (0), 10 jaar geleden

Inderdaad ik heb de gasklephuis schoon gemaakt, maar daarna de computer niet gereset. Ik kom hierop terug. Ik moet wel zeggen dat de auto , wanneer de veilig modus optreedt niet harder wil dan ongeveer 100 km. Het gaspedaal intrappen of loslaten heeft ook geen zin. Echter de storing treedt soms een keer in de twee weken op
maar bedankt voor je reactie.

dick Bouw (0), 10 jaar geleden

Beste Henk,

Ogenschijnlijk is het probleem opgelost na het resetten van de computer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.