Renault Trafic: Motor houdt in als de verlichting aangaat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Goedenavond. Van de ene op de andere dag houdt mijn Trafic in als de verlichting aangaat. Dit gebeurt bij de stads verlichting en de hoofd verlichting. Bij vol gas voel je hem dan inhouden, licht uit en je hebt weer vol vermogen. In zijn vrij zakken de toeren ook in als het licht aangaat bij verhoogd toerental, maar niet bij stationair draaien.
Iemand enig idee wat dat kan zijn? Accupolen al gereinigd.

mbreet

Geplaatst door mbreet (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (200), 9 jaar geleden

Boordspanning gemeten bij licht aan / licht uit?

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

En check ook de massa verbindingen maar eens van accu naar chassis en van motorblok naar chassis.

ofstone (0), 9 jaar geleden

Is dit niet zo een situatie waarbij via de achterlichten sluiting is naar het remlicht, en dat daardoor de ecu denkt dat de rem ingetrapt is en het vermogen begrenst?
Veel diesels hebben zo een functie dat bij het intrappen van de rem het vermogen begrenst is.
Vaak komt dat door een gewoon lampje in een duplolamp fitting te zetten, maar kan ook sluiting zijn in de fitting of in de stekkerdoos van de trekhaak als die er is.(aan de achterkant van de stekkerdoos)

mbreet (0), 9 jaar geleden

Ofstone, je slaat de spijker op zijn kop. Ik had hem weggebracht naar de garage en idd. de 2 onderste contacten van rem en achterlicht raken elkaar waardoor dit ontstond. Nieuwe fittinghouder er in en klaar. Helaas waren er nog wat dure mankementen gevonden zoals een lekkende stuurpomp en lekkend stuurhuis.
Allemaal bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.