Renault Laguna: Motor lawaai

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V 88Kw

Hallo iedereen,

ik heb sinds kort een Renault laguna Grandtour uit 2001 (88kw) en ik merk dat de motor enorm lawaai doet bij 3000 t/m / 100 km per uur.
is dit normaal bij Renault of is de koppeling versleten?
Om 130 km/uur te bereken moet de motor ruim 4000t/m draaien!!!!!!!!

zakia

Geplaatst door zakia (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (240), 16 jaar geleden

Het toerental is hetzelfde als bij mij bij beide snelheden, dus ik zou niets doen aan de koppeling.
Als je zeker weet dat er niets van de auto of uitlaat meerammelt, is het geluid een bekend verschijnsel van deze motor. Met een originele uitlaat valt het geluid wel mee, maar met een niet-originele uitlaat (ik heb er 3 verschillende vervangingsmarkt-merken onder gehad) vind ik het echt niet om uit te houden. De terugkeer naar de originele uitlaat bracht de "relatieve rust" terug. Je moet dan wel het originele contragewicht (op een van de dempers, ik meen de einddemper) gemonteerd hebben: dat scheelt ook zeker. Deze 1800 16V motor is zeker niet stil, maar rijdt heel lekker (veel trekkracht onderin, zuinig). Ik ben aan het geluid gewend en het stoort me niet. Aan de herrie van alle niet-originele uitlaten (voornamelijk een hele donkere brom rond 1500 toeren en veel geluid op de snelweg) kon ik echter helemaal niet wennen, die heb ik er onderuit laten halen... Originele uitlaat laten monteren en het probleem was nagenoeg opgelost. Hetzelfde euvel heb ik trouwens gehoord op de 1600 16V.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.