Renault Laguna: Motor loopt slecht stationair

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste mensen,

Mijn Laguna I break uit 1997 loopt stationair slecht: motor schudt nogal. Bij lage toerentallen optrekken in een te lage versnelling (bijv. gas geven in 4e versnelling bij 60 km/uur) levert ook een schuddende motor op. Dit gebeurt zowel op benzine als op gas; momenteel rij ik op benzine omdat ik alweer backfire-verschijnselen kreeg. Nieuwe bougiekabels hebben niet geholpen; nieuwe bougies ook niet. Het advies van jappie:
als je de stekker van een bobine er aftrekt en de motor slaat af..dan is die bobine goed....
maar als je een stekker van een bobine er aftrekt en de motor blijft lopen..dan is die kapot
leek de oplossing: als ik de stekker van de linkerbobine los haal, blijft de motor lopen (op cilinders 1 en 4); als ik de rechter los haal slaat de motor direct af. Motor blijft dus niet lopen op cilinders 2 en 3. Het vervangen van de bobine heeft echter ook niets geholpen...

Wie weet raad? Storing in computer? Storing in aansluiting tussen computer en bobine? Kleppen moeten gesteld worden ?(ik heb 8-klepper, dus geen hydraulische kleppen)

Ik heb behoefte aan tips om mogelijke storingen op te sporen. De tip van jappie was er zo een, maar helaas is er wat anders aan de hand. Ik hoop dat men mij verder kan helpen...

MarcelJEV

Geplaatst door MarcelJEV (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je op lpg rijdt is het zeker verstandig om de klepspeling ff te controleren. Maar je moet natuurlijk ook wel zeker zijn dat de bobines goed zijn. Kun je de bobines ook verwisselen of zit er een andere stekker op? Want dan zou je kunnen contr of hij nog steeds niet loopt op cilinders 2 en 3 en dan zou ik de klepspeling ff contr.

MarcelJEV (0), 13 jaar geleden

Ik heb de linkerbobine vervangen door een nieuwe; probleem bleef. Toen de rechter vervangen door de oude linker: probleem bleef. Toen de nieuwe linker weer vervangen door de oude rechter, zodat ik de nieuwe bobine eventueel nog terug kan brengen. Aanstaande vrijdag gaat de auto naar de garage om kleppen te laten stellen indien nodig (en indien nog mogelijk!).

RPJdeWeert (0), 13 jaar geleden

Het kan zijn dat de BDP-sensor niet meer lekker is.

MarcelJEV (0), 13 jaar geleden

Het probleem is nu verholpen: de kleppen zijn gesteld. Dit was trouwens de laatste keer dat dat kon: er zijn nu plaatjes van 2,6 mm ingegaan (speciaal door Renault gemaakt); dunner kan kennelijk echt niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.