Renault Megane: Motor slaat af na overschakelen op LPG

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 16V

Goedemiddag,

Ik heb een probleem. Als ik auto start met een koude motor en vervolgens een stuk ga rijden schakelt na ongeveer 200 meter het gas in. Ik hoor de klik en ik zie het lampje van het gas groen gaan branden, maar er gebeurt dan niets. Het lijkt of de motor dan geen brandstof krijgt en dus afslaat. Als ik vervolgens de auto weer start (uiteraard staart het weer op benzine) en na 100 a 200 meter schakelt het over op gas, dan gaat het wel goed. Heb verder tijdens het rijden ook helemaal geen problemen. Als ik de auto zelf uit zet en daarna weer aan en ga weer rijden schakelt het systeem ook goed over.

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

AT83

Geplaatst door AT83 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Bevriest het systeem de eerste keer omdat het koelwater nog niet warm is. Of de gasklok is''snachts geheel leeggelopen door een lekke afsluiter. Probeer de auto eens gewoon na het gasschakelen uit te laten lopen zonder de koppeling in te drukken . Of schakelt hij dan weer over op benzine. Probeer eens wat of / en vernieuw die afsluiter op de gasklok. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.