Renault Megane: Versnellingsbak schuurgeluid

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Beste mensen,

Als ik met mijn auto rij, merk ik dat mijn versnellingsbak schuurt, dit gebeurt voornamelijk in de 4de, zodra ik echter gas intrap is het weg, laat ik het gas weer los, dat beweegt mijn pook iets en begint het geschuur. Iemand enig idee hoe dit komt?

Groet

VSG

vsg1982

Geplaatst door vsg1982 , lid sinds 11 jaar geleden

9 Reacties

jan T PRO, 11 jaar geleden

ik zou beginnen met het oliepeil van de bak te controleren maar het lijkt er op dat er een lager stuk is.

groetjes jan.

mrbeun, 11 jaar geleden

ik zou ook even de linker bakzijde aandrijfas-hoes controleren op scheuren,als die gescheurd is loopt het bak olie er nl uit met alle gevolgen van dien.

vsg1982, 11 jaar geleden

Bedankt voor jullie comments, nu heb ik een vraag waar ik kan die oliepeil van mijn bak bekijken? moet ie daarvoor op een brug? of kan ik hetzelf checken? Graag uw advies...het schuren doet pijn aan mijn hart...

mrbeun, 11 jaar geleden

aan de voorzijde van de versnellingsbak zit een witte plastic "stop" (een soort plastic vleugelmoer").versnellingsbak olie kan je niet peilen (behalve bij een automaat bak) ,als je de stop los draait moet er als de olie op peil is ,olie uit lopen.gebeurt dat niet dan moet je olie bijvullen en net zolang totdat er olie uit de vulopening komt.er gaat volgens mij 3,5 tot 4 liter in de versnellingsbak.en als ik me niet vergis moet je 75 w 80 olie hebben.je kan het op de brug doen maar het wil ook met de auto op de grond.is net wat je zelf wilt.

vsg1982, 11 jaar geleden

Doe ik morgen, nu te donker..ben mijn zaklamp ergens kwijt.....keep you posted...thanks

vsg1982, 11 jaar geleden

Ik heb vanochtend even snel gekeken, nog niks gevonden wat lijkt op die omschrijving, ook daarbij als ik mijn koppeling indruk houd het schuren op, zodra ik omhoog haal gaat ie weer schuren

vsg1982, 11 jaar geleden

Ik kan die dop echt niet vinden, iemand misschien een aanwijzing waar die exact zit? Ik hoef er niet onder toch? Via motorkap moet ie toch te vinden zijn?

vsg1982, 11 jaar geleden

Ik zie wel een vat vlakachter de radiator, op de dop zit een icoon met vierkant en stuur erop?

mrbeun, 11 jaar geleden

nee ,dat is voor de sturrbekrachtiging..als je de motorkap open hebt zie je de motor en de versnellingsbak..schuin onder koppelingskabel zit een plastic stop..is van boven een beetje lastig bij te komen ivm radiateur slangen.maar het wil wel...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.