Renault Clio: Motor start niet, startmotor krijgt waarschijnlijk geen spanning

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Onze Clio start niet meer. De gemeten onbelaste accuspanning is 12.5 Volt. Als ik de contactsleutel omdraai op contact, gaat het accu lampje wel aan maar begint dan te knipperen, en soms valt hij geheel weg. De startmotor is in December nog vernieuwd. Soms start hij nog 20 a 30 keer proberen, de spanning van de dynamo is dan +/- 15 Volt. De lampen in het interieur en de koplampen varieren ook in intensiteit, het lijkt alsof de aangeboden spanning niet stabiel is. Wat kan het probleem zijn?

MBolderen

Geplaatst door MBolderen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

T'is me niet helemaal duidelijk maar:
- als motor niet draait accuspanning 12,5V is OK
- als motor draait accuspanning 12,5 tot 14,4 Volt (afhankelijk van toerental)
- als motor niet start bij contactsleutel omdraaien (dus startmotor niet draait) dan waarschijnlijk stekkertje op startmotor slecht contact. Komt veel voor. Nieuw kabelschoentje (amp o.i.d)er op en probleem is over
- zodra motor loop zal de spanning altijd wat fluctueren (tussen 12,5 en 14,4 Volt). Dit afhankelijk van aantal verbruikers bij met name stationair. Bij verhoogd stationair moet de spanning wel 14,4 volt blijven. Hoger is niet goed. Dan heb je ook last van doorbranden lampen. Spanningsregelaar is dan defect of er is slechte massa. Dit laatste zou best wel eens aan de hand kunnen zijn. Controleer je massa verbindingen van accu-motor-chassis. Je kunt ook meten tussen minpool en chassis c.q motorblok. Moet nul of max 0,1-0,2 volt zijn.

vletter (0) PRO, 16 jaar geleden

Als er kortgeleden iets isvernieuwd (startmotor) en er zijn weer startstoringen dan zou ik kijken of die reparatie wel goed is uitgevoerd. Met name denk ik dan aan de bevestiging van de kabels aan de startmotor die niet goed zijn vastgezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.